Tudor Chirilă: Am aflat încă o dată că trăim într-o ţară în care trebuie să ne fie frică

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 05.08.2019 - 08:37
Tudor Chirilă i-a îndemnat pe oameni să iasă din nou în stradă pe 10 august. Sursa: Inquam Photos - Octav Ganea

Tudor Chirilă, solistul trupei Vama, a vorbit, pe scena unui concert pe care îl susținea la Constanța, despre 10 august, îndemnându-i pe oameni să iasă la protest, dar și despre cazul Caracal, spunând că „am aflat încă o dată că trăim într-o ţară în care trebuie să ne fie frică”.

SHARE

„Se împlineşte aproape un an de când cetăţeni nevinovaţi ai acestei ţări îşi luau bătaie în Piaţa Victoriei într-un mod oribil de la Jandarmeria Română. Acum un an, pe 10 august, români din diaspora şi cetăţeni din România se adunau în Piaţa Victoriei în speranţa că acel miting va fi începutul unei schimbări. Nu s-a întâmplat. Au fost nişte abuzuri absolut incredibile. Nu există vinovaţi nici până acum pentru  măcelul pe care l-au prestat cu abnegaţie jandarmi din toată ţara, că au fost şi din Constanţa, de exemplu. Noi nu am înţeles ce ni se întâmplă deşi vedeam oameni paşnici în jurul meu, peste tot pe unde m-am plimbat, în acelaşi timp vedeam numai gaze lacrimogene”, a spus Chirilă, aflat pe scenă, la un concert susținut duminică seară, în Piața Ovidiu din Constanța, potrivit News.ro.

El i-a îndemnat pe oameni să iasă în stradă în 10 august, în Piața Victoriei. 

„Dacă nu sunteţi total lipsiţi de speranţă şi mai aveţi bani de benzină ne vedem pe 10 august în Piaţa Victoriei. Poate de data asta nu ne mai dau cu gaze”, a mai declarat Tudor Chirilă, înainte de a cânta piesa „În ţara-n care m-am născut”. 

Artistul a vorbit apoi și despre crimele de la Caracal - două adolescente au fost ucise de un bărbat care le-a răpit, spunând că astfel am aflat că poliţia e mai prietenă cu interlopii decât cu cetăţenii şi că trăim într-o ţară în care trebuie să ne fie frică.

„Acum, la un an după acel miting, toată presa românească e zguduită de un caz care nu se poate numi Colectiv, e un caz singular. Ştim despre ce este vorba, ştim câtă incompetenţă şi mizerie a ieşit la suprafaţă. Am aflat că poliţia e mai prietenă cu interlopii decât cu cetăţenii şi am mai aflat încă o dată că trăim într-o ţară în care trebuie să ne fie frică. Întrebarea este ce se va întâmpla şi de unde poate să pornească această schimbare. Eu cred că trebuie să fim călare pe ei să-şi facă treaba şi să ieşim în stradă de fiecare dată când sunt încălcate chiar cele mai mici drepturi. E singurul lucru pe care îl mai avem”, a spus Tudor Chirilă.

Discursul solistului de la trupa Vama a fost aplaudat de cei prezenţi.

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.