Trei morți în incendii izbucnite în gospodăriile din Olt, în 48 de ore. Care au fost cauzele?

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 03.12.2023 - 14:00
Un bărbat a murit, duminică, într-un incendiu - Foto: captură/gazetadesud.ro

Trei morți este bilanțul unor incendii izbucnite în gospodării din județul Olt, sâmbătă și duminică. Cauzele acestora au fost identificate de pompieri.

SHARE

Trei morți a fost bilanțul înregistrat în urma unor incendii izbucnite în gospodării din județul Olt, în acest weekend, pe 2 și 3 decembrie.

Trei morți în incendii izbucnite în gospodăriile din Olt, în 48 de ore. Care au fost cauzele?

O casă din comuna Stoicănești, județul Olt s-a făcut scrum, duminică, în urma izbucnirii unui incendiu, iar un bărbat a murit.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt au anunţat că echipaje din cadrul Staţiei Stoeneşti şi Detaşamentului Caracal, cu trei autospeciale de stingere şi două echipaje SMURD, au intervenit în localitatea respectivăi, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă. 

În sprijinul militarilor au acţionat şi o autospecială de stingere din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Stoicăneşti şi un echipaj din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt.

Citește și: VIDEO Ministrul Agriculturii, despre interzicerea tăierii porcilor în România: „E o mare prostie!”

Din păcate, proprietarul casei, în vârstă de 58 de ani, a fost identificat în interior, decedat, cu arsuri pe întreaga suprafață a corpului, scrie gazetadesud. ro.

Un alt bărbat, în vârstă de 81 de ani, a fost scos în viață din locuință. El a suferit, însă, arsuri în zona feței și a membrelor superioare, fiind transportat la spital.

„Din datele transmise de persoana care a anunţat evenimentul la numărul unic 112, în locuinţă se aflau două persoane în momentul izbucnirii incendiului.

În momentul sosirii echipajelor, casa ardea generalizat, concomitent cu misiunea de stingere fiind constituite echipe de căutare-salvare a celor două victime.

Un bărbat în vârstă de 81 de ani, a fost identificat de echipele de căutare şi extras din locuinţă, conştient, cu arsuri în zona feţei şi membrelor superioare.

Pacientul a fost transportat la UPU Slatina”, au transmis pompierii.

Pompierii au precizat că cel mai probabil incendiul a fost provocat de coşul de fum deteriorat sau neizolat faţă de materiale combustibile.

Citește și: Fondurile de pensii facultative, în creștere accentuată, în 2023. Ce sumă totală au depus românii

Evenimentul nefericit vine după ce, sâmbătă, 2 decembrie, un bărbat și o femeie au murit, tot în Olt, în urma unei explozii din cauza acumulării de gaze.

Cele două victime, un bărbat de 72 ani și o femeie de 62 ani - au murit în urma unei explozii a centralei de gaze abia montate, care a determinat prăbușirea casei în care locuiau.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te