Trei interlopi români, condamnați după ce au ucis în bătaie un bijutier spaniol în plină stradă

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 07.10.2021 - 15:49
Gheorghe Stoleru a fost condamnat la 33 de ani de închisoare pentru uciderea unui bijutier din Spania Foto: IGPR

Anchetatotrii spanioli arată că totul a fost premeditat. Inițial, românii au plănuit să-l jefuiască pe bijutier, însă lucrurile au degenerat si acesta a fost bătut până a fost lăsat fără suflare.

SHARE

Trei infractori români l-au omorât în bătaie cu brutalitate pe bijutierul Francisco Cintado, căruia i-au furat puțin sub șase mii de euro și o serie de bijuterii.

Citește și: Două românce s-au făcut că ajută o bătrână oarbă care căzuse și i-au furat portofelul în Italia

De asemenea, au furat monitorul sistemului de supraveghere video, crezând că iau cu ei imaginile în care se vedea perfect cum au legat și încătușat victima și au început să o bată cu brutalitate până la moarte. Aceștia nu au observat că hard disk-ul pe care erau stocate imaginile fusese lăsat în magazin.

Citește și: VIDEO Pistolarul cu BMW, bătut temeinic de un bărbat căruia îi trăsese 11 bile în cap și în față

Tocmai monitorul a trezit suspiciunile unei persoane care a trecut pe lângă ei pe stradă. Martorul a sunat la Guardia Civil în acea după-amiază, cu câteva ore înainte de a se afla că bijutierul fusese ucis.

Acesta a spus că a dat peste trei indivizi care se comportau ciudat. Vorbeau în limba română, ca și cum s-ar fi certat, aveau asupra lor un televizor (în realitate era monitorul de supraveghere video, pe care martorul l-a confundat cu un televizor și a crezut că a fost furat dintr-o casă) și mai multe genți.

Citește și: Interlopul Șoarecu, lăsat lat în cimitir de trei bărbați cu cagule

O crimă odioasă

Cei trei au intrat într-un magazin de bijuterii din orașul spaniol Carmona, provincia Sevilla. L-au legat pe bijutierul Francisco Cintado și l-au torturat pentru a le da cheia de la seif. Românii l-au bătut cu sălbăticie pe bărbat, care apoi a murit de pe urma rănilor foarte grave. Totul s-a întâmplat pe 6 august 2019. 

Citește și: Patru interlopi din clanul Bonescu, între 21 și 49 de ani, au exploatat sexual o copilă de 14 ani

Gheorghe Stoleru, acuzat de uciderea lui Francisco Cintado, proprietarul unui magazin de bijuterii din orașul Carmona, în 2018, fost capturat în aprilie 2019 în faţa unui magazin din Feteşti.

El a fost condamnat la 33 de ani de închisoare pentru crimă, în timp ce complicele Iulian I. a primit 20 de ani pentru infracțiunile de vătămare grave și sechestru de persoană, ca mijloc de comitere a unei infracțiuni de tâlhărie cu violență, întrucât el a rămas să stea de pază în afara unității, dar era „pe deplin conștient, pentru că au fost de acord anterior, că cel puțin furtul va fi comis folosind violențe grave împotriva bijutierului

Ascuns într-o cameră cu pereți dubli

Al treilea român implicat în uciderea bijutierului a fost prins în România în 2020 și extrădat în vara aceasta în Spania pentru a fi judecat. 

El  a fost găsit de polițiști la domiciliul părinților, ascuns într-o încăpere special amenajată, în care se pătrundea printr-o firidă, disimulată cu ajutorul unui perete fals. Persoana în cauză a fost prezentată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați”, anunțau reprezentanții IPJ Galați, imediat după capturarea suspectului. Airinei a fost apoi extrădat.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te