Trei doze de vaccin pentru a merge în Austria. La două doze trebuie și test PCR. Regula 2G+

DE Adrian Costin | Actualizat: 17.01.2022 - 12:19
Photo by Daniel Frank from Pexels

Fără dovada vaccinării sau a vindecării nu este posibilă intrarea în Austria nici în scopuri turistice, nici în scopuri profesionale.

SHARE

La intrarea în Austria, în prezent este necesară dovada vaccinării sau a vindecării (2G) după boală. În plus, la intrare trebuie să fie disponibil un test PCR nu mai vechi de 72 de ore sau un rapel/booster (boosterul este valabil din ziua vaccinării). Aceasta este regula 2G+.

Citește și: 250.000.000 € din tenis și sponsorizări pentru „Spartacus” Djokovic, liderul „oamenilor săraci”

Testul PCR nu se aplică persoanelor care au deja boosterul făcut (adică a treia vaccinare, respectiv a doua vaccinare în cazul în care sunt vaccinați cuJohnson & Johnson) sau în cazul în care au avut boală după o vaccinare completă.

Citește și: O angajată la un salon de păcănele și-a înscenat un jaf de 10.000 de lei pe care-i jucase la aparate

Așa-numita regulă 2G+ se aplică numai pentru intrare. În timpul vacanței în Austria este valabilă regula 2G. 

Fără dovada vaccinării sau a vindecării nu este posibilă intrarea în Austria nici în scopuri turistice, nici în scopuri profesionale.

Vaccinarea va fi obligatorie în Austria din februarie

Austria va introduce obligativitatea vaccinării anti-Covid pentru toți cei peste 18 ani, de la începutul lui februarie, a declarat cancelarul austriac, Karl Nehammer, duminică. Noua măsură ar urma să aibă o fază de adaptare, care să le permită celor reticenți să se vaccineze până la jumătatea lunii martie.

Citește și: Sârbii lui Novak Djokovic sunt mai vaccinați decât românii. Care sunt procentele

"După aceea, vor fi efectuate controale şi a nu fi vaccinat va reprezenta un delict pasibil de sancţiuni financiare între 600 şi 3.600 de euro, în caz de recidivă", a mai spus oficialul.

"Aşa cum era prevăzut, vom face vaccinarea obligatorie de la începutul lui februarie pentru cei de peste 18 ani", a declarat la Viena, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful conservator al guvernului, care conduce ţara împreună cu ecologiştii, scrie AFP.

Toată săptămâna au avut loc dezbateri furtunoase în Parlament în jurul acestui proiect, în contextul în care 78,5% din populaţia eligibilă este vaccinată în acest moment cu schema completă.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.