Traficanți de droguri reținuți de DIICOT. Vindeau inclusiv minorilor. 700 de lei, prețul unei doze

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 06.07.2023 - 14:16
Captură de cocaină Imagine cu rol ilustrativ Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Opt traficanți de droguri care vindeau stupefiante, inclusiv minorilor, au fost capturați în urma unor descinderi ale Poliției și DIICOT. Aceștia sunt reținuți și urmează să fie duși în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

SHARE

Opt traficanți de droguri au fost reținuți de DIICOT în urma unor percheziții în două județe din România. Aceștia vindeau droguri minorilor cu sume ce ajungeau până la 700 de lei, doza. 

Aceștia urmează să fie duși în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

Traficanți de droguri reținuți de DIICOT. Vindeau inclusiv minorilor. 700 de lei, prețul unei doze

La datele de 05 și 06.07.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sibiu au dispus reținerea a 8  inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză s-a reținut că în perioada 2021 – iulie 2023, inculpații au comercializat în mod repetat, droguri de risc și mare risc și substanțe cu efect psihoactiv, unor consumatori, inclusiv minori, de pe raza județelor Sibiu și Alba, în schimbul unor sume cuprinse între 100 și 700 lei.

Citește și: Cât de ușor ajung elevii consumatori de droguri. ”Părinții și directorii de școli neagă evidențele”

În urma celor 12 percheziții domiciliare efectuate pe raza celor două județe, au fost identificate și ridicate, cantități de droguri de risc și mare risc (canabis și 3-CMC), porționate și ambalate, în scopul comercializării, telefoane mobile și cartele telefonice, cântare electronice de precizie, sumele de 595 euro și 14.415 lei, precum și alte mijloace de probă.

În cursul acestei zile urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu, cu propunerea de  arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu, informează DIICOT.

Citește și: A fost închisă cea mai mare piață de droguri online. Gruparea ”Iarbă dulce” avea 11.000 de membri

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, IPJ Sibiu, Cluj, Brașov și Alba și echipajelor canine din cadrul Centrului Chinologic "Dr. Aurel Greblea" Sibiu.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Trafic de droguri în școli din București

Traficul și consumul de droguri în rândurile minorilor nu sunt chiar rare în țara noastră. În luna martie, o mega rețea de traficanți a fost spartă de poliție și DIICOT. 

Drogurile au fost introduse în școli de renume din București. 

Mai multe despre acest subiect a scris Newsweek aici: Trafic de droguri în două școli renumite din București. Dealeri și consumatori, în rândul elevilor

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te