Toto Cutugno a murit trecând prin mari tragedii. O artistă din România l-a cunoscut: „Un om simplu”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 20.11.2023 - 18:56
Toto Cutugno a murit trecând prin mari tragedii. O artistă din România l-a cunoscut: „Un om simplu” - Foto: Hotnews / imagine cu caracter ilustrativ

Toto Cutugno a avut o viață remarcabilă, presărată însă și cu tragedii grele pe care le-a trăit, dar și cu momente de neuitat. A compus peste 400 de melodii şi a vândut peste 100 milioane de discuri. Ce nu știe multă lume este faptul că a iubit la nebunie România.

SHARE

Toto Cutugno a murit la sfârșitul lunii august după o luptă cu o boală nemiloasă. Artistul suferea de cancer metastatic la prostată, iar starea sa s-a degradat în ultima perioadă din cauza afecțiunilor cronice. Iată povestea celui mai celebru italian care a iubit România.

Toto Cutugno și stresul de la vârste fragede 

Când avea doar 5 ani, Toto Cutugno a suferit șocul vieții lui. Într-un incident absurd, sora lui, Rosagna, a murit sufocându-se cu mâncare, sub ochii lui. Tragedia l-a șocat atât de tare, încât dintr-un băiat vesel și lipsit de griji, Toto s-a transformat într-unul serios, care aproape că nu râdea niciodată. În cele mai multe dintre imaginile din copilăria sa, Toto era gânditor și trist.

Moartea fetiţei l-a făcut pe micul Salvatore să devină melancolic, introvertit şi extrem de serios. Mai târziu, familia lui s-a mutat în La Spezia. Băiatul a mers la o școală de muzică, pentru a învăța să cânte la trompetă. Apoi, a decis să înveţe să cânte la acordeon, chitară şi tobe.

Mai târziu Toto Cutugno, care a fost căsătorit până la moarte cu dragostea vieții lui, Carla, a trecut printr-o dramă. Artistul își dorea patru copii și spunea mereu că își va întemeia o familie cu Carla. N-a fost să fie, însă. Nevasta, însărcinată cu gemeni, a aflat că nu poate duce sarcina până la capăt și a făcut avort. Cuplul nu a avut niciodată copii.

Citeşte şi: Mesajul primit din lumea de dincolo de Cotabiță, care s-a întors din morți. „Am văzut lumina albă”

Cântărețul italian a făcut un copil din flori cu o altă femeie, în 1989, care i-a sucit mințile, după ce a cunoscut-o într-un avion. Băiatul lui din flori, Nico, a stat în casă cu familia Cutugno, după ce Carla i-a iertat aventura și a acceptat să îi crească fiul.

Iubea România la nebunie 

Salvatore Cutugno sau Toto Cutugno iubea foarte mult România. Drept dovadă, a apărat românii din Italia într-un interviu, despre femeile românce a mărturisit că au un farmec în plus, iar când a fost rugat să descrie România în 3 cuvinte a spus așa: „Se mănâncă bine, femeile sunt frumoase, iar oamenii sunt primitori”.

A avut și doi angajați români în casa de la Roma. După Revoluție, artistul a încântat publicul de la noi din țară cu mai multe concerte. În 1993, spunea pe scena Festivalului Cerbul de Aur că este foarte legat emoțional de țara noastră și că aici se simte ca acasă.

Tot atunci a oferit un moment memorabil. A cântat, în limba română, „Ciobănaş cu trei sute de oi”.

A fost la noi și în 2012, iar în 2015, în timpul unui concert la Sala Palatului din București, Toto Cutugno a făcut o nouă declarație neașteptată la adresa țării noastre.

„România e a doua mea casă”, a spus artistul. Tot atunci, cântărețul italian a fredonat din nou „Ciobănaș cu trei sute de oi”. Ar fi trebuit să ajungă din nou la noi în 2022, dar, din păcate a anulat concertul, din cauza problemelor de sănătate.

Ba mai mult, Ramona Bădescu a avut o prietenie strânsă cu celebrul cântăreț, cei doi întâlnindu-se în urmă cu 20 de ani. Actrița povestește cum Toto a fost la ea acasă și i-a cunoscut părinții. 

„Am fost acolo, lângă el, el a fost acasă la mine! Țin minte că am cântat la pian cu el. Am avut emoții extraordinar de mari, cred că s-a întâmplat acum 20 de ani, a fost în Craiova. L-am cunoscut foarte bine, părinții mei l-au cunoscut pe Toto.

Era o prietenie enormă. Toto nu doar că era un simbol, un italiano vero, dar era și un om deosebit, un suflet deosebit, un prieten drag, un om simplu, de puține cuvinte, dar de fapte mari! Lipsește mult, lipsește Italiei, lipsește României! 

A trăit o viață plină de recunoștință pentru că publicul l-a iubit! Asta este important! Mulți artiști sunt recunoscuți după. El a trăit în marea recunoștință a publicului și s-a ars pentru publicul care l-a iubit!

Există în continuare prin muzica și prin arta lui pentru că toți o să ne ducem mai devreme sau mai târziu! Dar artiștii au marea menire de a putea lăsa ceva în urma lor, un disc, un discurs, un monolog, o emoție sau o pasiune!”, a declarat Ramona Bădescu potrivit viva.ro

A murit anul acesta din cauza cancerului de prostată

Cântăreţul şi compozitorul italian Toto Cutugno, cunoscut în special pentru hitul său din 1983 "L'Italiano", a încetat din viaţă, la vârsta de 80 de ani, a anunţat managerul său, Danilo Mancuso, transmite agenţia ANSA.

Citeşte şi: Al doilea soț al Angelei Similea despre idila acesteia cu Florin Piersic. „Actorul era căsătorit”

Toto Cutugno, pe numele său real Salvatore Cutugno, a murit la Spitalul San Raffaele din Milano "după o îndelungată suferinţă, care s-a agravat în ultimele luni", a declarat Mancuso.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te