TOP-ul incidentelor „negre”, în urma cărora mii de oameni și-au pierdut viața în 2022

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 31.12.2022 - 17:13
Inundațiile din Petropolis. / Foto: Profimedia

Anul 2022 a fost marcat de zeci de revolte, catastrofe naturale, incidente și evenimente în urma cărora mii de oameni și-au pierdut viața în întreaga lume.

SHARE

Ianuarie
20. - Cel puţin 29 de oameni au murit la Monrovia, în Liberia, în urma unei busculade la un eveniment religios creştin.
22. - Furtuna tropicală Ana, care a lovit mai multe ţări din sudul Africii, a făcut 88 de morţi.
30. - Cel puţin 18 persoane şi-au pierdut viaţa în urma ploilor torenţiale care s-au abătut asupra statului Sao Paulo, în sud-estul Braziliei, provocând inundaţii şi alunecări de teren.

Citește și: FOTO Corespondență din buncărul Moșului: Magia Crăciunului, salvată și în caz de atac nuclear

Februarie
15. - Peste 200 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren provocate de ploile torenţiale în oraşul turistic Petropolis, lângă Rio de Janeiro.

Martie
11. - Cel puţin 60 de persoane au murit în Republica Democrată Congo după ce un tren de marfă a deraiat şi s-a prăbuşit într-o râpă.
21. - Un avion de tip Boeing 737-800 al companiei aeriene China Eastern s-a prăbuşit cu peste 130 de persoane la bord în regiunea Guangxi, în sud-vestul Chinei. Avionul avea la bord 123 de pasageri şi 9 membri ai echipajului. Avionul efectua o cursă între oraşele chineze Kunming (sud-vest) şi Guangzhou (Canton).

Citește și: FOTOREPORTAJ Acasă la Moș Crăciun, în Laponia. Ce distracții te așteaptă și de ce buget ai nevoie

Aprilie
11. - Cel puţin 42 de persoane au murit în urma alunecărilor de teren şi a inundaţiilor provocate de furtuna tropicală Megi, care s-a abătut asupra coastelor estice şi sudice ale acestei ţări din Asia de Sud-Est.
12. - Peste 300 de persoane au murit în Africa de Sud din cauza inundaţiilor şi alunecărilor de teren produse după mai multe zile de ploi torenţiale.
15. - Cel puţin 35 de persoane au murit într-un accident de autobuz în Zimbabwe, în timp ce erau în drum spre un eveniment de Paşte. Alţi 71 de pasageri au fost răniţi, 13 dintre ei grav.
17. - Alunecările de teren şi inundaţiile provocate de furtuna tropicală Megi au provocat moartea a cel puţin 172 de persoane în Filipine.
22. - O explozie produsă la o rafinărie de petrol ilegală s-a soldat cu cel puţin 80 de morţi în sudul Nigeriei.

Mai 
3. - Cel puţin 27 de persoane au murit şi alte 12 au fost rănite într-un accident rutier grav petrecut în vestul Ucrainei.
6. - Cel puţin 18 persoane au fost ucise şi peste 50 au fost rănite, după ce o explozie de amploare, despre care se crede că s-a datorat unei scurgeri de gaze, a distrus parţial hotelul Saratoga din centrul capitalei cubaneze Havana.
23. - Prăbuşirea imobilului Metropo la Abadan, în sud-vestul Iranului s-a soldat cu 41 morţi.
24. - Bilanţul ploilor torenţiale care s-au abătut în regiunea Recife, capitala statului brazilian Pernambuco, a fost de cel puţin 56 de morţi.
28. - Cel puţin 31 de persoane şi-au pierdut viaţa într-o busculadă produsă în sudul Nigeriei, în oraşul Port Harcourt, statul Rivers, în timpul unui eveniment de distribuire de alimente organizat de o biserică.

Citește și: Coșmarul românilor cu credite: Dobânda cheie a crescut de la 2% la 6,75% în 2022. ROBOR-ul, 7,61%

Iunie
4. - Cel puţin 49 de persoane au murit şi peste 300 au fost rănite într-un incendiu uriaş, după o explozie a unor produse chimice la un depozit de containere din Sitakunda, în sud-estul Bangladeshului.
18. - Cel puţin 42 de persoane au murit şi milioane de locuitori au rămas izolaţi în urma inundaţiilor musonice din Bangladesh şi India.
29. - Cel puţin 22 de persoane au murit, iar alte opt au fost rănite, în statul Bihar din estul Indiei, în urma unor incidente asociate descărcărilor electrice şi ploilor.
30. - Cel puţin 20 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma unei uriaşe alunecări de teren care s-a produs pe şantierul unei căi ferate din statul indian Manipur.

Iulie
19. - Cel puţin 23 de persoane au murit şi 30 au fost rănite după ce un autobuz de pasageri şi un camion s-au ciocnit în sudul Egiptului.

August
1. - Bilanţul deceselor în urma inundaţiilor declanşate de ploile abundente din estul Ugandei a fost de 21 de persoane.
16. - Cel puţin 20 de persoane au murit carbonizate şi şase persoane au fost rănite, după ce un autobuz s-a ciocnit cu o cisternă cu benzină în centrul Pakistanului.
17. - Cel puţin 43 de persoane şi-au pierdut viaţa în incendiile uriaşe care au devastat zone forestiere şi urbane din nord-estul Algeriei.
21. - Cel puţin 20 de persoane au murit, dintre care jumătate copii, în districtul Khoshi din provincia Logar (estul Afganistanului), în urma producerii unei viituri.

Septembrie
4. - Cel puţin 26 de persoane au murit şi alte 11 au fost rănite în inundaţiile provocate de ploile musonice în Pakistan.
25. - Cel puţin 24 de persoane au murit şi alte zeci au fost date dispărute, după naufragiul unei ambarcaţiuni care transporta pelerini hinduşi într-un râu din nordul Bangladesh.

Octombrie
1. - Cel puţin 174 de persoane au murit într-o învălmăşeală creată după ce poliţia a folosit gaze lacrimogene, pentru a dispersa fanii unei echipe de fotbal care au pătruns pe teren după un meci care a avut loc în oraşul Malang, din provincia Java de Est din Indonezia.
5. - Cel puţin 25 de persoane au murit după ce un autobuz a căzut într-o prăpastie în munţii din nordul Indiei.
14. - 41 de morţi şi 28 au fost rănite într-o explozie la o mină de cărbune din nord-vestul Turciei.
15. - Cel puţin 20 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 15 au fost rănite într-un accident de autocar în sud-vestul Columbiei.
28. - Cel puţin 67 de persoane au murit în urma alunecărilor de teren şi a inundaţiilor provocate de ploi puternice în sudul ţării insulare Filipine.
30. - Cel puţin 132 de persoane şi-au pierdut viaţa după ce un pod pietonal din epoca colonială s-a prăbuşit în statul Gujarat din vestul Indiei.

Noiembrie
4. - Bilanţul alunecării de teren, care a acoperit un autobuz în nord-vestul Columbiei, a fost de 34 de morţi.
12. - Cel puţin 19 persoane au murit şi şase au fost rănite, în Egipt, după ce un autobuz încărcat cu pasageri s-a prăbuşit într-un canal la Al Mansoura, la 120 km nord-est de Cairo.
18. - Cel puţin 20 de persoane, majoritatea copii mici, au murit şi 14 au fost rănite în accidentul unui microbuz pe un drum afectat de inundaţiile din vară în sudul Pakistanului.
21. - Un incendiu într-o fabrică din oraşul Anyang din centrul Chinei a făcut cel puţin 36 de morţi şi doi dispăruţi.
22. - Cel puţin 32 de persoane au fost găsite decedate în urma unei alunecări de teren produse în estul Congo.

Decembrie
13. - Cel puţin 120 de persoane au murit în Kinshasa, capitala Republicii Democrate Congo, în urma inundaţiilor şi a alunecărilor de teren provocate de ploi torenţiale, relatează Agerpres. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te