Top 100 Români de pretutindeni

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 03.09.2018 - 14:27
Premierea românilor de succes este o inițiativă RePatriot și Romanian Business Leaders

Lista candidaților este deschisă până pe 8 Septembrie 2018. Orice român, indiferent de locul în care trăiește, poate face nominalizări pentru proiectul “Top 100 Români de pretutindeni” pe repatriot.ro/summit-2018/top-100.

SHARE

Festivitatea de premiere va avea loc pe 5 Octombrie 2018 la Alba Iulia, la Summitul RePatriot. Inițiativa are ca scop conectarea cât mai bună a românilor plecați cu țara, dar și atragerea celor cu spirit antreprenorial să facă afaceri acasă.

Proiectul, inițiat de RePatriot și Romanian Business Leaders, are ca scop identificarea și celebrarea 100 de români de pretutindeni care au excelat în 10 domenii cheie, care își doresc să se implice în dezvoltarea economică, culturală și socială a României. 

Categorii premiate

La cea de-a treia ediție a Summitului RePatriot, din 4-7 octombrie 2018, de la Alba Iulia, organizat în Anul Centenar, vor fi premiate următoarele categorii de români remarcabili: 

-profesioniști și lucrători foarte buni (“meseriașii României”) în domenii tehnice, vitale pentru economie: construcții, agricultură, transporturi etc.

- manageri care conduc afaceri, departamente și echipe peste hotare

- educatori și profesori care își aduc contribuția în grădinițe, școli și universități

- medici  care profesează și se implică în spitalele de peste hotare, 

- oameni de știință inovatori care au rezultate în domenii cheie ale viitorului, Artiști de succes care inspiră alți români de peste hotare

- avocați 

- funcționari și specialiști în administrație

- sportivi cu rezultate notabile în comunitățile în care profesează, 

- lideri religioși cu activitate pastorală, socială și culturală remarcabilă 

- antreprenori de succes care au dezvoltat afaceri peste hotare.

“În aceste vremuri când o parte din conducători disprețuiesc Diaspora, când jandarmii sunt instigați să bată românii care cer dreptate, când gazele sunt aruncate în fața oamenilor pașnici, noi dorim să sărutăm obrazul celor care fac cinste României, oriunde s-ar afla în lume, să le arătăm că-i apreciem și îi stimăm, că-i dorim mai aproape de Acasă. Sperăm să spălăm o parte din rușinea provocată de oameni iresponsabili, fără minte, care alungă departe cea mai mare bogăție a României, românii!”, a declarat Marius Bostan, inițiatorul RePatriot.
Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -