Timișoara rămâne fără căldură și apă caldă în prag de iarnă

DE Daniel Toșa | 25.10.2021 - 15:55
Timișoara rămâne fără căldură și apă caldă în prag de iarnă/FOTO: Unsplash

Situație grea pentru timișoreni, începând de luni. După ce E.On a anunțat că va opri furnizarea de gaze către Colterm, viceprimarul municipiului Timişoara, Ruben Laţcău, a explicat că urmează ca treptat să se răcească caloriferele timişorenilor branşaţi la reţeaua de termoficare.

SHARE

„Astăzi  E.On va sista furnizarea gazului. Posibilităţile Primăriei sunt limitate, toţi furnizorii cer plata în avans şi atunci suntem obligaţi să găsim cea mai bună variantă. O să căutăm o soluţie. Chiar dacă furnizarea se va opri, la fel cum a durat câteva zile să se încălzească, tot aşa va dura câteva zile şi până când reţeaua se va răci. Nu suntem singurii în situaţia aceasta, am vorbit şi cu cei de la Arad  şi va fi nevoie de o decizie guvernamentală pentru toată ţara, indiferent cât se luptă primăria, nu va putea susţine financiar costurile pentru toată iarna”, a declarat Ruben Latcau, viceprimarul Timişoarei.

Subprefectul de Timiş, Ovidiu Drăgănescu, a afirnat că a avut discuţii cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, despre situaţia de la Timişoara, dar că singura soluţie este ca Guvernul să aloce bani din fondul de rezervă, însă pentru aceasta este nevoie de un guvern cu puteri depline.

Citește și: DSP Iași: Vârful valului patru, peste o lună, iar în ianuarie va veni valul cinci

Am avut şi ieri seară o discuţie cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, am analizat toate posibilităţile pe care le-ar putea avea Guvernul. Până la urmă, singura palpabilă şi care depinde de noi, de autorităţi, ar fi să se elibereze o sumă din fondul de rezervă al Guvernului cu care să se achite anumite plăti, astfel încât Coltermul să fie din nou credibil în faţa furnizorilor de gaz”, a declarat Ovidiu Drăgănescu pentru News.ro.

Citește și: Doi membri ai clanului Săndulache, arestați. Gruparea forța femei să ascundă droguri în zone intime

Compania E.On a anunţat că luni va opri furnizarea gazului către compania de termoficare Colterm, din Timişoara, astfel că cei peste 50.000 de abonaţi ai Colterm vor rămâne fără apă caldă şi încălzire. Decizia E.On vine după ce primarul Dominic Fritz a anunţat că urmează să intre în insolvenţă Colterm, din cauza datoriilor pe care le are către furnizori, datorii istorice care se ridică la peste 300 milioane de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.