Testele anti-Covid ar putea să nu mai fie gratuite din luna iulie în Marea Britanie

DE Daniel Toșa | 19.01.2022 - 09:38
Testele anti-Covid ar putea să nu mai fie gratuite din luna iulie în Marea Britanie/FOTO: Pixabay

Oficialii britanici din domeniul sănătății își propun să fie pregătiți să înceapă să taxeze britanicii pentru testele COVID-19, care în prezent sunt gratuite, la sfârșitul lunii iunie, se arată într-un document consultat de Reuters, în ceea ce ar putea fi o manevră riscantă pentr

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Marea Britanie a fost din ce în ce mai dependentă de testele rapide pentru a încerca să abordeze varianta Omicron, mai transmisibilă, care s-a răspândit rapid în rândul populației, dar este mai puțin gravă.

Guvernul a anunțat că va pune capăt furnizării testelor gratuite persoanele fizice și juridice urmând ca aceștia să suporte costurile.

Departamentul de Sănătate a refuzat să spună cât costă testele. O sursă a declarat că acestea pot ajunge la 30 de lire sterline (40,75 dolari) pentru un pachet de șapte.

Testele pot fi comandate gratuit online sau ridicate de la farmaciile locale începând cu luna aprilie. Agenția britanică de securitate sanitară a declarat că între 30 decembrie și 5 ianuarie au fost efectuate peste 8 milioane teste rapide, cea mai mare cifră săptămânală înregistrată vreodată.

Citește și: Ce mai fac polițiștii români: accidente mortale, merg la bordel în uniformă, trafic de migranți

Documentul văzut de Reuters, care a fost împărtășit între agențiile de sănătate pentru a pregăti scenariile pentru schimbare, arată că calendarul pentru trecerea a fost amânat de la începutul anului din cauza sosirii variantei Omicron.

Această țintă s-ar putea muta din nou dacă virusul se modifică sub forma unei alte variante, ceea ce ar însemna că planurile ar fi din nou amânate.

Abordarea pandemiei rămâne o prioritate pe agenda politică din Marea Britanie, unde premierul Boris Johnson este criticat pentru că a participat la un eveniment în grădina reședinței sale din Downing Street în timpul unui blocaj COVID-19.

Citește și: Oficial: vaccinurile cu ARN mesager sunt sigure pentru femeile însărcinate

El și-a cerut scuze pentru participare, dar un număr tot mai mare de rapoarte privind întâlniri alimentate cu alcool în inima guvernului au determinat apeluri la demisia sa, inclusiv din partea unor membri ai Partidului Conservator, aflat la guvernare. 

„Vom continua să oferim teste gratuite atât timp cât va fi necesar. Este una dintre cele mai importante linii de apărare, alături de programul nostru de vaccinuri", a declarat un purtător de cuvânt al guvernului, întrebat despre noua dată.

„În condițiile în care numărul cazurilor rămâne ridicat, continuăm să procesăm milioane de teste pe zi - mai multe decât orice altă țară europeană - oferind un LFD gratuit tuturor celor care au nevoie de unul."

Marea Britanie a înregistrat o scădere a numărului de cazuri de coronavirus și o scădere a internărilor în spitale față de nivelurile recente, ceea ce i-a determinat pe unii membri ai guvernului să spere că așa-numitele restricții din Planul B în vigoare ar putea fi eliminate înainte de sfârșitul lunii.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te