Teodosie, pro-vaccinare, după ce a slujit fără mască, distanțare și a spus că înotul scapă de COVID

DE Alex Darvari | Actualizat: 12.01.2021 - 22:27
Teodosie / cancan.ro

Înaltul ierarh transmite acum credincioșilor că, după ce s-a documentat, are gânduri pozitive despre vaccinare. Arhiepiscopul Tomisului se răzgândește după ce, de Bobotează, informa mulțimea de credincioși din Constanța că tinerii care recuperaseră crucile au făcut vaccinul înot.

SHARE

După ce, luni de zile, a ignorat restricțiile pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV-2, arhiepiscopul Teodosie al Tomisului îndeamnă la vaccinare.

El își arată, mai nou, susținerea față de inițiativa Patriarhului Daniel care prin Biserica Ortodoxă  a trimis ierarhilor din țară broșura informativă „Vaccinarea împotriva COVID-19 în România”.

Arhiepiscopul Tomisului se răzgândește, astfel, după ce, chiar de Bobotează, informa mulțimea de credincioși din Constanța că tinerii care recuperaseră crucile au făcut vaccinul anti-coronavirus înotând în mare, înotul fiind cel mai natural și sănătos vaccin.

ÎPS Teodosie invocă, acum, lipsa de informare din partea autorităților:

„Sunt într-un studiu foarte bun și am gânduri pozitive. Am dobândit niște cunoștințe, pe care nu le aveam, de la cineva care a studiat îndelung. Și nu am fost informați”, arată Europa FM.

IPS Teodosie a sfidat pandemia

Peste 10.000 de oameni sunt așteptați la slujba de Bobotează, din Portul Tomis, unde vor fi aruncate în mare și tradiționalele cruci, a declarat, luni, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Detalii AICI

IPS Teodosie a fost primul înalt ierarhi al Bisericii Române care spune că nu se va vaccina.

„Deocamdată nu, pentru că sunt multe necunoscute. Noi lucrăm cu datele veşniciei şi ale adevărului absolut. Vaccinul nu a fost experimentat. Am discutat cu medici. El poate produce anumite reacţii. Nu ştiu oamenii care vaccinează. Sunt cuprinşi de acest virus, nu sunt cuprinşi. Cum să recomandăm dacă nu e de recomandat?

Deocamdată noi aşteptăm să se studieze. Nu s-au studiat reacţiile adverse. Am văzut în America şi în Anglia sunt nişte cazuri în care efectele au fost negative, mai ales la cei alergici.


Eu sunt alergic. Nu mă voi grăbi să mă vaccinez şi nu pot să îi îndemn pe alţii să facă ceea ce nu fac eu”, a spus IPS Teodosie.

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.