Telegondola din Mamaia s-a blocat cu 117 turiști în aer

DE Edi Neagu | Actualizat: 16.07.2021 - 08:12
Echipele de intervenție au acordat primul ajutor turiștilor. FOTO: Captură video

O femeie a leșinat din cauza unui atac de panică.

SHARE

117 persoane au fost evacuate din cabinele telegondolei din Mamaia care s-a blocat joi seara, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea.

 

Cele mai multe persoane, respectiv 62, au fost evacuate la punctul Aqua Magic, iar alte 55 au coborât la punctul Cazino.

Telegondola din Mamaia s-a blocat în timp ce mai multe persoane se aflau în cabine. Jumătate de oră au stat suspendați oamenii în interiorul telegondolei, iar o femeie a leșinat. Șeful ISU Dobrogea, Cristian Amarandei, a declarat la Digi24 că a fost vorba de o problemă tehnică și că în jur de 90 de persoane au fost coborâte deja, dintre care două au suferit atacuri de panică. 

CITEȘTE ȘI: Un furnizor nu poate refuza acordarea investigațiilor medicale pe motiv că s-au epuizat fondurile

Cabinele telegondolei au fost acționate manual, au anunțat salvatorii, ajunși la fața locului. 

"A apărut o defectiune la sistemul de rulare. Personalul a actionat sistemul de urgențe, iar apoi rularea se face mai incet, dar în condiții de siguranță. Am asigurat echipaje de urgență la cele două puncte de urcare și coborare ale telegondolei. Din peste 90 de persoane scoase din cabinele de telegondola, două au suferit atac de panică. Una dintre ele a fost transportată la Spital. În scurt timp se va finaliza acțiunea. E o viteză de rulare de siguranță acum. Se poate comunica printr-un sistem radio cu cei din cabine. Am fost apelați prin sistemul de 112 de persoanele care au sesizat că există o problemă. Mai sunt în jur de 15 persoane de extras, iar acțiunea se va finaliza în scurt timp", a declarat șeful ISU Dobrogea la Digi24.

CITEȘTE ȘI: Clanul turcilor Raim construia vile de lux pe Litoral. Aveau 3,5 milioane de euro din prostituție

"Ne cerem scuze pentru inconvenientul creat, din cauza unei probleme tehnice a trebuit sa oprim instalația. Colegii de la departamentul tehnic lucrează să remedieze această problemă cât mai repede cu putință! Încă o dată ne cerem scuze pentru situația creată!", au transmis reprezentanții Telegondolei pe pagina de Facebook. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.