Taximetriștii au ieșit din nou în stradă. Traficul în zona Guvernului, restricționat

DE Alexandru Pop | Actualizat: 13.02.2019 - 13:18
Taximetriștii au blocat Piața Victoriei. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Nemulțumiți de lipsa de reacție a Guvernului față de aplicațiile alternative de transport, precum Uber și Taxi Fy, taximetriștii au ieșit astăzi din nou în stradă. Traficul în zona Piața Victoriei este restricționat, iar proteste sunt anunțate și în alte orașe.

SHARE

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a anunțat că protestul din fața Guvernului, la care vor lua parte circa două mii de mașini, va avea loc între orele 9.00 și 15.00, însă taximetriștii au început să oprească în Piața Victoriei chiar mai devreme. Membrii COTAR au anunțat astăzi proteste și în Arad, Timişoara, Iaşi, Bacău, Braşov, Târgu Mureş, Zalău şi Slatina.

”Ieşim din nou în stradă, pentru a mai atrage încă o dată atenţia Guvernului României că trebuia să scoată de mult timp din Legea Taximetriei sintagma „în mod repetat”, introdusă în 2015 de fostul parlamentar Lucian Şova, devenit ulterior ministru al Transporturilor şi demis recent. Am cerut de nenumărate ori eliminarea acelei sintagme din lege care a fost introdusă pentru a împiedica autorităţile care ar putea stopa pirateria din Transporturi. Ieşim în stradă pentru că nu se respectă Hotărârea Curţii Europene de Justiţie, care a decis că aplicaţiile care fac transport de persoane neautorizat sunt transportatori, nu prestatori de servicii online. Nu cerem bani, nu cerem nimic altceva decât să se respecte legea. Sunt peste 100.000 de persoane neautorizate care funcţionează în România, iar UBER ,Taxi Fy, Bla Bla Car şi Clever Go circulă fără probleme, dau comenzi, încasează bani, sfidând legislaţia pentru Transporturi şi taximetrie, pe care noi o respectăm”, a declarat Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR, citat de News.ro.

Ieșiți în stradă pentru a treia oară de la începutul acestui an, taximetriștii solicită Guvernului să excludă falșii transportatori. Dacă autoritățile nu vor lua măsuri, COTAR anunță un miting de amploare în perioada 27-28 februarie, la care ar putea participa autocare, microbuze şi taxiuri din întreaga ţară.

Brigada Rutieră a Capitalei a restricţionat traficul rutier pe Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, respectiv Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere (zona central - mediană, gradual, în funcţie de sosirea participanţilor), permiţându-se permanent circulaţia pe ambele sensuri ale Str. Arh. Ion Mincu. La nevoie, se va restricţiona traficul şi pe Str. Paris şi pe breteaua care leagă Bd. Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -