Tânără, în stare gravă la spital după a fost diagnosticată greșit de 3 ori și operată degeaba

DE Daniel Toșa | Actualizat: 07.06.2023 - 09:24
Tânără, în stare gravă la spital după a fost diagnosticată greșit de 3 ori - Foto: Profimedia Images - Caracter ilustrativ

O tânără în vârstă de 17 ani din comuna Banca, județul Vaslui trece prin momente critice după ce a fost diagnosticată greșit de toți medicii la care a fost din Bârlad. Mai mult, tânăra a și fost operată degeaba de apendicită, când afecțiunea ei era cu totul alta, mult mai gravă.

SHARE

Andrada a fost diagnosticată greșit timp de trei săptămâni de medicii bârlădeni, fiindu-i spus că suferă de apendicită. Mai mult decât atât, a fost operată pentru apendicită în ciuda faptului că acest lucru nu era necesar.

Tânără, în stare gravă la spital după a fost diagnosticată greșit de 3 ori

Eleva, care studiază în clasa a XI-a la Liceul „Petru Rareș" din Bârlad, se află acum la Spitalul Clinic de Urgențe pentru Copii „Sf. Maria" din Iași, unde a fost trimisă de urgență de la spitalul din Bârlad. Cu toate acestea, situația ei este critică și are nevoie urgentă de sânge.

În timp ce Andrada se află în sala de operație, mama ei plânge pe holul spitalului, rugându-se pentru salvarea fiicei sale.

Citește și: După un diagnostic greșit, o tânără de 20 ani a primit o veste mortală. Boala i-a măcinat trupul

"Dacă sunteți binevoitori sau cunoașteți persoane care au grupa de sânge AB-, A-, B- sau O, vă rog să donați pentru copilul meu", a declarat mama fetei care a fost diagnosticată greșit de toți medicii din Bârlad care au consultat-o timp de trei săptămâni.

Abia la Iași și-a aflat verdictul crunt

Medicii de la Iași au descoperit că diagnosticul a fost greșit și că tânăra avea, de fapt, o tumoare foarte mare la colon, departe de a fi vorba de apendicită.

Citește și: Inteligența Artificială poate identifica riscul de cancer pancreatic cu trei ani înainte de debut

Totul a început în toamna anului trecut cu o simplă balonare, la care nici fata, nici mama ei nu i-au acordat prea multă atenție până când durerile au devenit insuportabile.

Andrada a fost dusă la mai mulți medici pentru a afla cauza durerilor sale abdominale. Atât medicul de familie, care este din Iași, cât și medicii din clinici private și spitalul din Bârlad, i-au spus că are apendicită. 

„Totul a început cu o constipație”

„Totul a început cu o constipație, nu am crezut că este un motiv de îngrijorare, până când a început să se plângă tot mai des că o doare burta.

Am fost la diferite spitale din Bârlad, mai mult decât atât, am făcut și analize, și ecografii la o clinică privată, însă toți medicii ne spuneam că nu este niciun motiv de îngrijorare, pentru că este o simplă balonare care se va remedia printr-o dietă echilibrată.

Ne-am îmbătat cu apă rece și am venit acasă, dar într-o seară s-a simțit atât de rău încât am ajuns cu ea la Urgențe, unde mi-au operat-o de apendicită. Lucru care nu era absolut deloc necesar, fata mea nu avea probleme cu apendicul.

După prima săptămână de la operație, fata s-a simțit și mai rău, am încercat să ținem legătura cu medicul de familie. Imediat după, am ajuns din nou la Urgențe, unde ni s-a spus că a făcut un periton după operație. Burta ei era infectată toată, dar toată lumea spunea că este bine și că nu avem niciun motiv de îngrijorare.

Ni s-a dat un bilet de trimitere pentru Spitalul «Sf. Maria» din Iași, însă doar pentru a face niște investigații. La Iași, după jumătate de oră au internat-o, diagnosticată cu tumoare la colon”, a spus printre lacrimi mama tinerei, potrivit Vremea Noua.

Ișfan Andrada Ștefania este în prezent internată la Secția de Chirurgie ATI de la Spitalul Clinic de Urgențe pentru Copii „Sf. Maria” din Iași.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te