Tânără care trebuia să fie în carantină, găsită de polițiști pe litoral, cu ajutorul Facebook

DE Alex Darvari | Actualizat: 29.08.2021 - 18:10
Tânără care trebuia să fie în carantină, găsită de polițiști pe litoral, cu ajutorul Facebook / alltur.ro

Carantina la întoarcerea din străinătate, impusă în anumite situații celor care vin acasă, se dovedește a fi o „glumă” pentru unii suceveni.

SHARE

Dacă o perioadă de timp, când pandemia a fost la valori scăzute, și polițiștii au insistat mai puțin pe controalele la domicilii, în luna august, treptat, se revine la acțiuni de control sporite pentru verificarea celor care ar trebui să fie în carantină, arată monitorulsv.ro.

Citește și: EXCLUSIV Aerodrom de stat cu circuit închis pentru bogați ca Tăriceanu și Cășuneanu jr


Un caz ieșit din comun a fost înregistrat de un echipaj de la Secția Rurală Dărmănești, care a verificat, vineri, respectarea carantinei la domiciliu de către o tânără din Pătrăuți, întoarsă din Olanda. Tânăra în vârstă de 22 de ani nu a fost de găsit la domiciliu, iar după unele investigații prin vecini polițiștii au aflat că aceasta este pe litoral, în vacanță. Surpriza cea mare pentru polițiști a fost că au găsit pe rețeaua de socializare Facebook postări recente ale tinerei. Încă de pe 25 august, Mihaela Hrudei a început să posteze zilnic poze din Constanța și din Mamaia, de pe plaje, din restaurante și de pe o ambarcațiune de agrement. Așadar, tânăra care trebuia să fie în carantină la domiciliu nu a avut nici o ezitare din a se afișa în concediu, la mare.  

Citește și: Centrala nucleară de la Cernavodă, pe creștere: asigură o treime din producţia naţională de energie


Polițiștii au căutat-o pe aceasta la domiciliu și sâmbătă și duminică, tot fără a o găsi și i-au aplicat trei amenzi de câte 1.000 de lei.


Tânăra în cauză a postat însă un document oficial, care pare a fi emis de Direcția de Sănătate Publică Suceava, din care rezultă că are un test negativ și nu va mai figura în carantină, din 27 august. Așadar de vineri, conform acestui document, tânăra nu ar mai fi trebuit să fie în carantină. Polițiștii nu ar fi primit însă această informare. În plus, aceasta apare în fotografii în vacanță încă din 23 august. Totuși, dacă documentul este autentic, tânăra are justificare pentru vacanță, însă abia din 27 august.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.