STS explică de ce nu toți oamenii înscriși pe lista de așteptare la vaccinare au primit încă SMS

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 01.04.2021 - 22:56
STS explică de ce nu toți oamenii înscriși pe lista de așteptare la vaccinare au primit încă SMS. Inquam Photos / Octav Ganea

O persoană care se înscrie pentru vaccinare pe o listă de așteptare la un centru nu va fi notificată înainte să fie încheiat rapelul pentru persoanele din etapa a II-a programate la centrul respectiv. Se respectă și criteriul 75% populație vulnerabilă și 25% categorii esențiale.

SHARE

De asemenea, pentru fiecare centru, se respectă în continuare criteriul 75% populație vulnerabilă și 25% populație din categorii esențiale, explică STS, într-un răspuns pentru Newswek România.

Având în vedere că foarte multe persoane au semnalat, pe pagina de Facebook a Comitetului de Coordonare privind Activitatea de Vaccinare (CNCAV) că deși s-au înscris pe listă încă de la deschiderea acestora pentru persoanele din etapa a III-a, nu au fost încă chemate la imunizare, dar persoane care s-au înscris recent la centrele nou deschise au primit deja SMS-ul pentru programarea la imunizare, Newsweek România a cerut Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) o serie de explicații privind această situație.

Citește mai multe despre situații semnalate de oameni aici: Eroare la vaccinare: oamenii înscriși de la început pe liste n-au primit nici acum SMS-uri 

Nu anulați rezervarea, pentru că veți fi reprogramați în coada listei de așteptare 

 „Vă asigurăm că platforma este funcțională, iar anunțarea persoanelor se realizează conform ordinii de înscriere pe listele de așteptare”, spune STS în acest răspuns.

Totodată, STS îi sfătuiește pe oameni ca, dacă s-au înscris la un centru de vaccinare pe o listă de așteptare, să nu anuleze rezervarea pentru a se înscrie la un alt centru, pentru că întrucât vor pierde poziția inițială și vor fi înscrise la  coada listei de așteptare.

De asemenea, STS mai spune că, la realizarea unei rezervări în platforma RoVaccinare, pe lista de așteptare, fiecărui beneficiar i se asociază o categorie de risc, în conformitate cu prevederile Strategiei.

„Autoritățile medicale stabilesc pentru fiecare centru de vaccinare capacitatea zilnică de administrare a dozelor. Ulterior, în funcție de alocarea vaccinurilor pentru un centru, CNCAV transmite către STS solicitarea de anunțare a persoanelor din lista de așteptare în vederea programării individuale a acestora.

Citește și: O hartă interactivă cu incidența COVID în fiecare localitate din țară este activă

Algoritmul presupune interogarea listei de așteptare și selectarea categoriilor de beneficiari, conform Strategiei – 75% populație cu grad ridicat de risc și 25% personal care desfășoară activități esențiale. În situația în care numărul de locuri disponibile pentru vaccinare este mai mare decât numărul de beneficiari din cele două categorii de populație amintite, se selectează persoanele din etapa a III-a în ordinea înscrierii pe lista de așteptare. Totodată, în funcție de confirmarea realizării programării în platformă a persoanelor notificate, se continuă anunțarea persoanelor, în ordinea înscrierii, până la ocuparea tuturor locurilor disponibile.

Din punct de vedere tehnic, tot procesul de transmitere a  notificărilor prin e-mail și SMS este automatizat”, spune STS.

Citește și: Harta interactivă cu tipul de vaccin administrat în fiecare centru este activă

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te