Streinu-Cercel, sprijinit cu patimă de adunătura Sputnik, Cristoiu, Mircea Badea

DE Alexandru Pop | Actualizat: 07.07.2020 - 20:17
Adrian Streinu-Cercel/FOTO: stiridecluj.ro

Autorul planului „Vacanța mare" de izolat bătrânii în hotelui, Adrian Streinu-Cercel, este considerat o victimă politică a lui Klaus Iohannis și un mesager al demiterii lui Raed Arafat. Cei care au devoalat planul mârșav sunt redactorii Sputnik și Ion Cristoiu cu Mircea Badea.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Numai miercuri, Sputnik a publicat trei articole care enunță, practic, aceeași teză: Adrian Streinu-Cercel nu prea este autorul planului „Vacanța mare", ci altcineva (se insinuează că ar fi ministrul Sănătății, Nelu Tătaru), iar Klaus Iohannis e aproape să ceară demiterea medicului pentru a-și consolida poziția politică.

La pachet, teza are o sub-teză: după Streinu-Cercel va urma Raed Arafat.

Atacul a început de marți, cu un articol intitulat „Iohannis reacționează ca un politician de duzină și gândește ca un ziarist de scandal", din care aflăm că „Iohannis a lovit în autoritatea celui mai important epidemiolog român, dr. Streinu Cercel, interpretând în cel mai stupid mod declarațiile doctorului".

Nu ni se spune cine l-a declarat pe Streinu-Cercel „cel mai important epidemiolog român", dar presupunem că la mijloc e vorba de argumentul autorității, unde autoritatea e Sputnik.

Miercuri, Sputnik a pornit motorul de dimineață, cu un text postat la 07.38, intitulat „Demiterea doctorului Streinu, pusă pe tapet! «Urmează Arafat!»".

Finalul articolului indentifică oamenii buni din ecuație: „Reamintim că toată această tevatură (îndrepată împotriva lui Streinu-Cercel - n.r.) se bazează pe interpretări și știri false, pe care primii demnitari ai statului le-a preluat – fie din interes, fie pentru că NU au fost în stare să verifice. Sorina Matei, Mirel Curea, Mircea Badea, Ion Cristoiu și alți jurnaliști de investigații -  precum și Sputnik - au demontat acest fals."

40 de minute mai târziu, la 08.18, satelitarii kremliniști au revenit cu „NUCLEARA": „Cristoiu și Mircea Badea: NUCLEARA în scandalul cu Streinu-Cercel - Iohannis implicat!”.

Ce să fie, ce să fie? E râsu' - plânsu': „Ion Cristoiu a venit însă cu o teorie foarte interesantă: beneficiarul acestui scandal este Iohannis – și toată manevra ar fi fost făcută pentru el. Dar cu știința doctorului Cercel!".

Deci Streinu-Cercel joacă cu Iohannis? Încurcate sunt căile Sputnikului.

În fine, miercuri după-amiază s-a postat un nou articol cu majuscule în titlu: „Iohannis, acuzat la scenă deschisă de un FOARTE MARE FALS!".

Falsul gigantic, însă, nu este decât opinia deputatului PSD Alfred Simonis, care crede că planul „Vacanța mare" este al ministrului Nelu Tătaru. Suficient pentru ca Sputnik să încheie așa: „De remarcat că în intervenția de azi Iohannis NU și-a cerut scuze – și nici măcar NU a revenit asupra acuzației aduse doctorului Streinu-Cercel."

____________

„PE URMELE FAKE NEWS“ este o campanie despre propaganda prorusă și antioccidentală din România. Cum funcționează, cine și de ce o răspândește, cum poate fi demontată și prevenită.Un proiect realizat de echipa Newsweek România și susținut de Asociația Inițiativa Jurnaliștilor de Investigație (AIJI).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te