Ștefan Mandachi: În Islanda mor anual 4 oameni în accidente rutiere, în România mor 2.000

DE Adelina Sahlean | 07.10.2019 - 13:51
Ștefan Mandachi//Foto: Facebook

Omul de afaceri Ştefan Mandachi, cunoscut pentru protestul #șîeu și pentru că a construit, simbolic, primul metru de autostradă din Moldova, a postat pe contul de Facebook o poză din Islanda, țara în care patru oameni au murit într-un an întreg în accidente rutiere.

SHARE

Mandachi a povestit că a văzut în Islanda panoul cu o cruce în care era scris numărul 4 și cu două mașini tamponate deasupra lui.

„Nu m-a impactat faptul că am văzut două mașini răsturnate, pentru că sunt obișnuit cu ce se întâmpla pe străzile din România, dar am întrebat ghidul ce reprezintă cifra 4. Am rămas mască când am auzit că 4 reprezintă numărul de morți înregistrați într-un an întreg în Islanda”, a spus Ștefan Mandachi.

„La noi au murit 10 (ZECE) într-o SINGURĂ ZI. Zece familii înmărmurite de durere pe viață. Dintr-o lovitură. (Că au murit mai mulți oameni ieri și în alte accidente, nu a fost doar unul singur pe șoselele morții). La auzul dramei, dom' ministru afirmă bățos că lor le pasă și că urmează nu știu ce amenzi drastice plus că-i belește pe toți șoferii de pe camioane, etc. Gargariseala tradițională în cazul unor astfel de tragedii. (...) Dar dacă tot îți pasă și le-ai transmis condoleanțe familiilor, de ce nu mergi la priveghi? Și nu singur, ci însoțit. De către toți predecesorii tăi miniștri, toți premierii care v-au numit și de către toți președinții care au desemnat premieri. De 30 ani, de când ați condus pe ultimul DRUM(!) zeci de mii de români nevinovați. Luați o coroană și vă scrieți cu o cariocă neagră numele și prenumele pe ea, că așa se face”, a postat omul de afaceri, pe Facebook.

Potrivit lui Mandachi, în România mor 2000 anual și 25.000 grav răniți. Uniunea Europeană a cuantificat în bani cât costă pe Stat viața unui cetățean român decedat în accidente rutiere.

„Decedați + răniți grav= PATRU MILIARDE. Pe an. Oricum nu Statul produce banii, așa că nu-l doare, dar totuși ar fi suficienți să înceapă ZECE kilometri de autostradă, care ar salva măcar zece vieți pe an... Nu mai mult”.

Mandachi a anunțat că pregătește un film documentar dedicat lipsei infrastructurii din România și accidentelor grave care se petrec în țară și că intenționează să-l termine până la sfârșitul anului. Este continuarea manifestului #șîeu, potrivit Digi24.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -