Stăpânii Inelelor, faza pe sector: de la ceasurile lui Vanghelie la diamantele lui Tudorache

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 24.11.2020 - 13:26
Dan și Adina Tudorache Foto: Facebook

Primarii sectoarelor din București și-au transformat, de-a lungul timpului, o parte din bani în bijuterii și ceasuri. În unele cazuri, procurorii au reușit să dovedească faptul că bijuteriile erau cumpărate cu bani "negri".

SHARE

Porcurorii DNA spun că fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, a ascuns niște sume obținute ilegal și în bijuterii pe care i le-a dat fostei sale soții, Adina Tudorache printre care:

 • un inel în valoare de 58.500 de euro
 • un set de bijuterii în valoare de 64.225 USD
 • un inel cu diamant în valoare de 80.000 euro
 • un diamant de 190.000 de euro (avans 35.000 de euro)
 • un inel de 65.000 euro
 • un set cercei și lănțișor cu pandantiv în valoare de 11.200 de euro

„În perioada în care a ocupat funcții publice (2008-2018), inculpatul Tudorache Daniel ar fi beneficiat de sume de bani disproporționat de mari comparativ cu veniturile sale licite. Pentru a ascunde originea sumelor de bani presupus a fi fost obținute în mod nelegal, acesta ar fi interpus două persoane, soția și menajera, care au acționat ca proprietarii aparenți ai sumelor de bani cu scopul ca, prin cele două, sumele să fie introduse în circuitul civil. Banii astfel introduși în circuitul civil ar fi fost utilizați pentru a achita excursii în străinătate, bijuterii, articole vestimentare de lux atât din țară, cât și din străinătate, autoturisme, imobile, școli private, acordarea de împrumuturi, constituirea de depozite”, spun procurorii DNA. 

Aceștia arată că Tudorache ar fi depus în total 2.990.000 lei și 235.000 euro în conturi bancare deschise pe numele fostei sale soții și a menajerei.

De asmenea, pe numele Adinei Tudorache, fostul primar ar fi cumpărat bunuri imobile de peste 300 de mii de euro și aproape 500 de mii de lei, bijuterii.
 

Ceasurile lui Marian Vanghelie

Cazul ceasurilor pe care Marian Vanghelie i le dăduse cadou colegului și șefului său din PSD, Mircea Geoană, a adus în atenție colecția de ceasuri a fostului prima al Sectorului 5. 

DNA a confiscat atunci ceasurile primite de Mircea Geoană și a pus sechestru pe toate ceasurile lui Marian Vanghelie, estimate la câteva sute de mii de euro.

„DNA mi-a pus sechestru pe toate ceasurile. Am vrut așa să arăt că eu am valoare și fără ceas. În momentul în care tu ești un brand nu mai contează, poți să pui orice la mână sau poți să nu pui nimic. Lumea înțelege că nu-ți trebuie acel ceas. Am vrut să depășesc această problemă. DNA a făcut o mizerie, inclusiv cu ceasurile pe care mi le-a luat și a pus sechestru pe ele, inclusiv cu faptul că aș fi luat două ceasuri, unul de 6.000 și unul de 2.000 de euro.

Am pus o singură întrebare, dacă ai un ceas, unul singur dar eu aveam mai multe, de 100.000 de euro, cum să iei ca șpagă ceas de 6.000 de euro? I-am spus procurorului. Acel ceas, dacă eu îl primeam cadou, îl dădeam cuiva, șoferului meu de exemplu. Nu aveam nevoie să-l port că-l aveam pe cel de 100.000 de euro și era reprezentativ. Nu trebuie să ai toate culorile, ca să nu zic toate prețurile. Nu mai porți ceas de 6.000 când ai unul de 100.000 de euro”, a povestit Marian Vanghelie la Kanal D.

Bijuteriile lui Daniel Florea

Și fostul primar al Sectorului 5, Daniel Florea, are o avere impresionantă care include, bineînțeles, la vedere, ceasuri de 30.000 de euro și bijuterii de 35.000 de euro. 
 

Mutu, ceasuri de 150.000 de euro

Și în declarația de avere a fostului primar de la Sectorul 6 regăsim ceasuri de peste 150.000 de euro, dar și bijuterii de 22.000 de euro și tablouri ”cu autori necunoscuți” de 15.000 de euro, pe care le avea chiar dinaitne de a fi primar.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online, inclusiv arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online, inclusiv arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.