Sporul de antenă nu și-a pierdut semnalul nici la ANCOM, nici la ADP sector 1

DE Edi Neagu | Actualizat: 25.05.2021 - 11:47
Sporul de antenă merge, fără probleme, în continuare. Foto: Pexels.com

Celebrul spor de antenă, format de un plus de 15% la salariu, se plătește în continuare, deși măsurătorile arată că nu există nici un risc de radiații. Chiar dacă primarul sectorului 1 a declarat că va anula acest spor, angajații ADP continuă să îl încaseze.

SHARE

Peste 260 de angajați ai Consiliului Concurenței beneficiază, în prezent, de sporul de 15% din salariul de bază pentru riscurile generate de radiațiile antenelor telecom de la Casa Presei, unde-și are sediul autoritatea. La câteva sute de metri distanță, aproape 100 de angajați ai ADP Sector 1 își rorunjesc în același mod veniturile, în ciuda anunțului primarului Clotilde Armand, care spunea în martie că nu va mai acorda aceste sporuri, în condițiile în care nivelul radiațiilor în zonă este de aproape 1400 de ori mai mic decât limita legală, conform măsurătorilor arbitrului telecom - ANCOM, relatează Hotnews.ro.

Aproximativ  100 de angajați ai ADP Sector 1, care lucrează într-o clădire situată în apropierea Casei Presei, își rotunjesc în același mod veniturile lunare.

CITEȘTE ȘI: Ciolacu, atac la Dragnea: nu înțelege de ce nu s-a semnat contract cu o firmă de lobby pentru Trump

Pe 19 martie 2021, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a blamat aceste sporuri și a spus că nu le va mai plăti, după ce ANCOM a arătat că nivelul radiațiilor este de aproape 1400 de ori sub limitele legale.

Valori mai mici la măsurătorile ANCOM

Măsurătorile ANCOM au fost făcute în afara clădirii ADP Sector 1, nu în interiorul clădirii unde lucrează funcționarii. Teoretic, în interior valorile câmpurilor electromagnetice ar trebui să fie cu mult mai mici, deoarece intervine și atenuarea dată de zidurile clădirii.

Însă, pe 22 martie 2021, ADP Sector 1 a plătit o firmă privata, Arexman Construct, pentru măsurarea radiațiilor telecom în interiorul clădirii, iar datele măsurate au arătat valori peste limitele legale.

Mai mult, sindicatul ADP Sector 1 a publicat și un buletin de expertiză al DSP București din aprilie 2021, care are la bază tot măsurătorile Arexman Construct, drept bază legală pentru acordarea sporului de antenă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.