Spital din România, condamnat să plătească 650.000 de euro unei familii. Care este motivul?

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 07.12.2023 - 16:15
Spital din România, condamnat să plătească 650.000 de euro unei familii - Foto: monitorulsv.ro

Un spital din România a fost condamnat de instanță să plătească 650.000 de euro familiei unui bebeluș mort în unitatea sanitară, la scurtă vreme după naștere. De asemenea, spitalul trebuie să achite și o amendă penală de 1.260.000 lei.

SHARE

Un spital din România a fost condamnat de instanță să plătească 650.000 de euro familiei unui bebeluș mort în unitatea sanitară, la scurtă vreme după naștere. Deși sentința nu este definitivă, verdictul este unul rar pentru țara noastră.

Spital din România, condamnat să plătească 650.000 de euro unei familii. Care este motivul?

Judecătoria Suceava a decis că Spitalul Județean din municipiu este vinovat pentru ucidere din culpă și condamnat la achitarea unei amenzi penale de 1.260.000 lei.

De asemenea, judecătorii au mai dispus ca cele trei părți civile din dosar - membrii unei singure familii - să fie despăgubiți de Spitalul Județean Suceava cu suma totală de 650.000 de euro, informează monitorulsv.ro.

Spitalul mai este obligat să publice hotărârea de condamnare, în extras, prin intermediul presei audio-vizuale, pentru 7 apariții.

Citește și: Gestul managerului Maternității Botoșani la înmormântarea Alexandrei. Ce salariu ia el de la spital

În dosar este vorba despre cazul celor trei bebeluși morți în 2016, la scurtă vreme după ce s-au născut la Spitalul Județean Suceava.

Cei trei au murit într-un interval de 7 luni, unul după 27 de ore de la naştere, altul după 10 zile, iar altul, la 13 zile.

Investigațiile de specialitate au stabilit că ar fi murit în urma contractării unor bacterii de la coloana de apă a unităţii spitaliceşti.

În iunie 2021, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au finalizat și au trimis în instanță dosarul.

Expertizele din dosar au indicat că doi dintre micuți au murit după infectarea cu o singură bacterie, pe când la al treilea, moartea a fost produsă după infectarea cu trei germeni.

Citește și: Tânără plânsă de un sat întreg după ce a murit la Maternitatea din Botoșani. Familia caută vinovatul

Cauza morții a fost septicemia cu meningită purulentă și insuficiență respiratorie acută, iar medicii au punctat în expertiză că aceasta putea fi declanșată de oricare dintre germeni, „extrem de agresivi pentru nou-născut”.

Soluția Judecătoriei Suceava nu este definitivă și poate fi atacată de părți la instanța superioară. În acest dosar s-a judecat doar cazul bebelușului care a fost infectat cu trei germeni, nu și pe cele ale celorlalți doi micuți decedați.

 

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te