Șoșoacă, Simion, Târziu și alte cinci persoane, amendate cu 15.000 lei fiecare după proteste

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 01.04.2021 - 23:12
Diana Șoșoacă, George Simion și Claudiu Târziu vor fi amendați cu câte 15.000 de lei fiecare, după protestul care a avut loc luni în București. / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Diana Șoșoacă, George Simion și Claudiu Târziu vor fi amendați cu câte 15.000 de lei fiecare, după protestul care a avut loc luni în București, spun surse citate de Digi24. Internele, însă, nu au menționat care sunt încălcările legii.

SHARE

Alături de aceștia, încă 5 persoane care au fost implicate în manifestația din Capitală vor fi amendate cu câte 15.000 de lei.

Luni, potrivit ministrului de Interne, au ieșit în stradă în jur de 31.000 de persoane care au manifestat în mai multe orașe din țară împotriva restricțiilor. Numărul manifestanților a început însă să scadă marți. Ministrul de Interne mai preciza că au fost aplicate în jur de 2.500 de sancțiuni, amenzile fiind de peste 670.000 de lei.

Citește și:

Cum au alimentat Mihai Gâdea, Antena 3 și România TV protestele împotriva restricțiilor

Liderul AUR George Simion a anunțat protestele pe pagina sa de Facebook, mai mulți parlamentari ai partidului participând la manifestații.

Luni, mai mulți manifestanți care au participat la protestele din Capitală au devenit violenți, au aruncat cu pietre spre forțele de ordine și au distrus mai multe stații STB. De asemenea, protestatarii au spart două automate de mâncare amplasate în zona Pieței Unirii și au distrus mai multe coșuri de gunoi.

Citește și:

FOTO Șoșoacă și Simion, la același miting anti-mască

Miercuri, pentru a patra seară la rând, câteva sute de oameni s-au adunat în Piaţa Universităţii din București, după care au mărşăluit pe traseul Universitate - Calea Moşilor - bulevardul Ştefan cel Mare - Piaţa Victoriei, unde s-au întâlnit cu un grup mai mic de protestatari, în faţa sediului Guvernului.

George Simion: „Nu organizăm, dar participăm”

George Simion spune că vinovaţii de violenţă de la aceste proteste trebuie traşi la răspundere, adăugând că membrii AUR vor participa la protestele din toată ţara în funcţie de decizia proprie.

Simion a precizat că membrii AUR îşi asumă să participe la proteste, alături de români, și susține că nu formaţiunea pe care o conduce a organizat aceste proteste, ci „românii simpli”, informează digi24.ro.

„Am participat, în continuare membrii AUR vor participa la protestele din toată ţara, în funcţie de decizia proprie, este opţiunea de a lupta pentru libertate. Noi ne-am asumat să fim alături de români la aceste proteste, nu organizăm, dar participăm. (...) Românii sunt îndreptăţiţi să iasă în stradă, este protestul lor, este protestul românilor simpli, a adăugat Simion.

Însă din anunțurile sale postate pe Facebook exact asta se înțelege: George Simion și AUR au chemat lumea luni la proteste, la ora 17:00, în fața prefecturilor, pentru a opri nebunia și pentru a ne lua țara înapoi. Postările sale au strâns zecii de mii de aprecieri și de distribuiri.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.