Sorin Grindeanu, salariu de 35.000 de lei la ANCOM

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 14.12.2018 - 13:33
Sorin Grindeanu și-a găsit un loc călduț la ANCOM. Foto Inquam Photos/Virgil Simionescu

Salariul fostului premier, Sorin Grindeanu, actual președinte al autorității de reglementare în comunicații, va crește la peste 35.000 de lei, începând din luna ianuarie 2019.

SHARE

Salariile tuturor angajaților Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) vor crește anul viitor, conform bugetului de venituri și cheltuieli transmis în Parlament, a anunțat joi fostul premier. Autoritatea avea în conturi peste 1 miliard de lei anul trecut, datorită excedentului acumulat în ultimii 10 ani.
Sorin Grindeanu a declarat joi, în cadrul unei întâniri cu presa, că salariul său va crește undeva la peste 35.000 de lei începând din luna ianuarie 2019, de la peste 8.500 de lei anterior. Mai mult, a spus acesta, bugetul de venituri și cheltuieli pe 2019 al autorității prevede creșteri salariale pentru toți angajații, potrivit Hotnews.
Fostul premier a subliniat că înainte de a trimite către Parlament acest buget a realizat o reașezare a salariilor în instituție.

„Marea majoritate a angajaților din ANCOM sunt experți și diferențele dintre veniturile celor de la sediul central și cele din teritoriu erau enorme, diferențe de aproape 50%. Sunt de acord ca la sediul central să fie salarii mai mari, dar nu în halul ăsta. Reașezarea salariilor am făcut-o ridicând salariile celor din teritoriu. În al doilea rând am împărțit instituția în două nivele de salarizare: primul nivel va fi legat de core-business și cel secund va fi legat de suport. Unii angajați din suport aveau salarii mai mari decât specialiștii care se ocupau cu activitatea de bază (core-business) a ANCOM - reglementare, monitorizare, control etc. Am redus decalajul între salariile din sediul central și teritoriu undeva la 15%. Toată această așezare am făcut-o în urmă cu o lună. Nu tăiem salariile, vor crește salariile tuturor angajaților. Bugetul de salarii pentru 2019 este mai mare cu circa 10% față de cel alocat pentru acest an", a explicat joi Sorin Grindeanu.
ANCOM nu este instituție bugetară, ci este o autoritate publică autonomă sub control parlamentar, finanțată integral din venituri proprii, venituri pe care le obține în cea mai mare măsură de la operatorii de comunicații prin tarifele de utilizare a spectrului radio ori a resurselor de numerotație alocate.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -