Șoricică, fost șef al Brigăzii Rutiere, săltat pentru că ceruse 3.000 € de la un șofer prins beat

DE Adrian Costin | Actualizat: 05.10.2022 - 11:00
Șoricică, fost șef al Brigăzii Rutiere, săltat pentru că ceruse 3.000 € de la un șofer prins beat la volan Foto: Curentul

Fost șef al Brigăzii de Poliție Rutieră, controversatul Ion Șoricică (70 de ani), a fost reținut de DNA, îpreună cu fostul său sublatern de la Accidente Ușoare, Ion Joe Stoica.Cei doi ceruseră 3.000 de euro de la un șofer prins băut la volan pentru a-i da permisul înapoi.

SHARE

La sediul Serviciului Independent de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul DGPMB, polițiști din cadrul DNA s-au prezentat în vederea încarcerării cu două persoane reținute pentru corupție: Ion Șoricică, fost șef al Brigăzii Rutiere în anii 1990 și Ion Joe Stoica, fost șef Birou Accidente Ușoare din cadrul Brigăzii Rutiere.

Acum în vârstă de 70 de ani, Șoricică s-a ocupat în 1990 cu circulația minerilor în Capitală. Șoricică a fost destituit în anul 2000 după ce presa a prezentat dovezi că acesta făcea trafic cu mașini furate.

Citește și: Interlopul Frumușelu, care și-a bătut partenerul cu ranga, a fugit cu o borseta cu 18.000 de lei

Șeful Brigăzii de Poliţie Rutieră din Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, colonelul Ion Şoricică, apare în mai multe imagini în care dirijează minerii veniţi în Bucureşti în dimineaţa zilei de 14 iunie 1990, conform informațiilor publicate de IICCMER.

Citește și: De ce s-a sinucis campionul mondial la sabie Florin Zalomir. Se căsătorise cu o femeie pilot

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 04 octombrie 2022, a inculpaților:

STOICA ION-JOE, comisar șef de poliție, fost șef al Biroului Accidente Rutiere Soldate cu Victime din cadrul Brigăzii Rutiere București, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de trafic de influență,

Avocat în cadrul Baroului București, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada 08 ianuarie 2022 – prezent, inculpatul Stoica Ion-Joe, în calitatea menționată mai sus, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, ar fi pretins și a primit de la o persoană cercetată pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice având o alcoolemie peste limita legală, suma de 3.000 de euro.
În schimbul banilor, ofițerul de poliție ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unor colegi de serviciu și ar fi promis că îi va determina pe aceștia să dispună față de persoana cercetată o soluție de clasare.
Mai mult, inculpatul Stoica Ion-Joe i-ar fi pus la dispoziție persoanei respective “o rețetă” ce cuprindea aspectele pe care aceasta trebuia să le declare astfel încât la efectuarea unui calcul retroactiv al alcoolemiei rezultatul să fie unul inferior limitei care atrage răspunderea penală.
Celor doi inculpați li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 05 octombrie 2022, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te