Șoferii au întrecut măsura. Poliția a suspendat 1.000 de permise pentru viteză, alcool și droguri

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 18.02.2024 - 21:05
Poliția a suspendat 1.000 de permise pentru viteză, alcool și droguri Foto: Facebook/ Poliția Capitalei - rol ilustrativ

Aproape 1.000 de permise au fost suspendate de către Poliție în 24 de ore. O acțiune desfășurată la nivel național a avut ca scop prevenirea accidentelor de pe drumurile țării.

SHARE

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 2.600 de solicitări ale cetățenilor și au reținut 996 permise de conducere.

Polițiștii au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 492 de acțiuni și au intervenit la 2.611 evenimente, dintre care 2.193 au fost sesizate de cetățeni prin 112.

Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 148 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

Șoferii au întrecut măsura. Poliția a suspendat 1.000 de permise pentru viteză, alcool și droguri

Au fost reținute 996 de permise de conducere, dintre care 466 pentru viteză, 144 pentru alcool și 20 pentru droguri.

De asemenea, au fost retrase 429 de certificate de înmatriculare.                                                                        

Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate, a transmis IGPR, într-un comunicat de presă.

Astfel, la nivel național, 4.193 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Au fost organizate 496 de filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 9.808 de autovehicule și legitimate 15.324 de persoane.

Citește și: Ce amendă iei dacă circuli cu mașina murdară de noroi. Costă mult mai puțin să o speli

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 5.425 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 283 cu aparatele din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.
 
În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au constatat 58 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care 28 pentru conducere sub influența alcoolului și 13 pentru conducere sub influența drogurilor. Au fost reținute 553 de permise de conducere, dintre care 78 pentru alcool și 279 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 261 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost depistate 25 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 63 de măsuri preventive. Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 13.048 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.399.965 de lei.

Citește și: Ce producător de mașini recheamă zeci de mii de mașini din întreaga lume. Ce probleme au

Siguranța cetățenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.

Acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te