Simion se însoară într-o capelă improvizată, lucru interzis de BOR. Motiv: E nevoie de o curte mare

DE Alex Darvari | 26.08.2022 - 09:24
George Simion - FOTO: FB

Nunta lui Simion va avea loc sâmbătă, 27 august, într-o capelă (paraclis) special amenajată în incinta resortului de lux din Oveselu - Măciuca, unde va avea loc petrecerea, în pofida orânduielilor obișnuite ale BOR, care acum i-a dat derogare.

SHARE

În 2013, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) interzicea oficierea căsătoriilor în afara lăcașurilor de cult. S-a luat decizia ca slujba pentru Taina Botezului şi Taina Cununiei să aibă loc doar în bisericile parohiale, și nu în aer liber sau în alte locuri neconvenţionale, pe considerentul că se transforma în spectacol și pierdea din solemnitate.

De atunci, însă, s-au produs nenumărate excepții, precum cea de la finele acestei săptămâni, din Oveselu – Măciuca, județul Vâlcea, când George Simion, liderul AUR, se va însura cu Ilinca Munteanu. La fel ca în alte cazuri, și de această dată s-a obținut derogare de la BOR.

Citește și: EXCLUSIV Cine finanțează nunta de 500.000 euro a lui Simion. Pretinde că trăiește cu 250 euro/lună

Preotul Bogdan Vieru, secretarul eparhial din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului a menționat pentru adevarul.ro: „Țin să fac câteva precizări cu privire la săvârșirea tainei cununiei domnului George Simion. Domnia sa a făcut o solicitare care a fost aprobată în cadrul ședinței permanente a Consiliului Eparhial, din 8 august. Drept urmare, aceasta va avea loc într-un paraclis special amenajat la locație”.

Este vorba despre o capelă de lemn construită în incinta resortului de lux care-i va găzdui pe miri și pe apropiații acestora. Complexul de patru stele este dotat cu piscină interioară și exterioară, cu dușuri emoționale, saună umedă și uscată și nenumărate alte facilități care vor fi puse exclusiv la dispoziția acestora.

Reprezentantul Arhiepiscopiei Râmnicului a menționat și care au fost criteriile ce au stat la baza derogării de la orânduielile BOR: „S-a ținut cont de anumite considerente. În primul rând, Parohia Măciuca are în componență două biserici. Una dintre ele, parohială, cu hramul Sfântul Ioan, care e monument istoric, se află într-un amplu proces de restaurare și reabilitare. Are crăpături și fisuri foarte mari. Iar curtea este foarte mică și plină de morminte. Iar cea de-a doua biserică a parohiei deservește drept capelă”, a precizat preotul Bogdan Vieru.

Primarul este de altă părere

Primarul localității spune că nu cunoaște ca biserica să fie deteriorată. „Din câte cunosc, Biserica Ortodoxă Română nu mai oficiază nunți de câțiva ani în alte locuri decât în bisericile sale și nu mai acceptă lăcașurile de cult temporare. S-a pus aceeași problemă și cu biserica de gheață de la Bâlea Lac (dar și în cazul cununiilor la malul mării - n.red.). Noi avem biserici-monument istoric foarte frumoase în localitate, nu se pune problema că nu ar avea unde să se cunune religios”, a menționat primarul Mugurel Mărcoianu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te