Sevil Shaideh în dosarul „Belina” : „Nu înțeleg ce faptă am săvârșit”

DE Alexandru Pop | Actualizat: 11.06.2019 - 21:28
Rovana Plumb a fost făcută scăpată de Parlament, Shhaideh merge la judecată. Adrian Dobre este la Pro România și Anca Alexandrescu a fost dată afară de Dăncilă Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Dosarul a ajuns în instanța în iunie 2018, dar a fost în procedura de Camera Preliminară până acum. Inculpații spun acum că nu îșeleg ce a fost greșit când au dat insula firmei Tel Drum .

SHARE

La termenul de azi, la Tribunalul Bucureşti, ședința a debutat cu citirea drepturilor, iar inculpații au fost întrebați dacă recunosc acuzațiile. Fostul vicepremier Sevil Shhaideh a transmis că nu recunoaşte acuzaţiile care i se aduc în această cauză şi că nu înţelege ce fapte a săvârşit. Ea a spus că vrea să dea declarații în acest caz la unul dintre termenele următoare. "Consider că nu am făcut nimic", a declarat și Adrian Gâdea, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. În cazul în care inculpații recunosc acuzațiile, aceștia pot beneficia de reducerea cu o treime a sentinței, în cadrul unei proceduri simplificate de judecată.  La termenul de astăzi au lipsit avocații instituților publice implicate în acest proces: ANAF, Apele Române și CJ Teleorman.

Toţi inculpaţii au contestat probele, iar instanţa a dat un nou termen de judecată pe 10 septembrie, la ora 11.00, când urmează să dea declaraţii în faţa judecătorilor Adrian Ionuţ Gâdea și alți doi inculpați.

Cum a ajuns insula Belina la firma Tel Drum

La 27 iunie 2018, procurorii DNA au trimis-o în judecată pe Sevil Shhaideh pentru abuz în serviciu în dosarul Insula Belina, clasând acuzaţiile pentru Rovana Plumb după ce Camera Deputaților a respins solicitarea de începere a urmăririi penale față de aceasta.  

Au mai fost trimişi în judecată Ionela Stoian, la data faptei director în cadrul M.D.R.A.P, pentru complicitate la abuz în serviciu, și Ionuţ Adrian Gâdea, la data faptei preşedinte al Consiliului Județean Teleorman, pentru complicitate la abuz, Mariana Sanda Gheorghiu, asistent registrator în cadrul Biroului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Alexandria și Rodica Gușă, asistent registrator în cadrul Biroului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Alexandria.

„În anul 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel (cu suprafaţă de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private (Tel Drum – n.r.). Pentru realizarea transferului de proprietate a fost adoptată H.G. 943/2013, act cu caracter individual prin care au fost încălcate o serie de dispoziţii legale”, se arată în rechizitoriul DNA.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te