Șeful USR al Gărzii de Mediu s-a predat: Nimeni nu poate combate poluarea cauzată de sărăcie

DE Alexandru Pop | Actualizat: 27.03.2021 - 11:58
Șeful USR al Gărzii de Mediu s-a predat: Nimeni nu poate combate poluarea cauzată de sărăcie/FOTO: Facebook/Octavian Berceanu

Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, atrage atenția asupra poluării cauzate de sărăcie - încălzirea pe centrale individuale de apartament cu gaze și în mod special de sobele alimentate cu lemn, cărbune, bucăți de mobilă, PAL, PFL și orice altceva ce poate arde într-o sobă.

SHARE

Într0o postare pe Facebook, Berceanu a explicat:

"Pe timpul noptii nu mai vorbim de trafic. Pur si simplu e vorba de sistemul individual de incalzire. Azi nu mai dam vina pe arderile ilegale de cabluri si cauciucuri pentru ca nu au existat nici arderile si nici vantul care sa transporte norii de fum. Aerul e neplacut pe aceste strazi de case in zonele urbane si limitrofe orasului, miroase a lucruri arse si uneori a lemne, ca odinioara pe ulita din satul bunicilor. Situatia e tipica pentru mai toate orasele din Romania, fie ca vorbim de Craiova, Brasov, Iasi, Constanta sau Bucuresti.

Citește și: 19.000 lei/lună pentru Ion Rădoi, sindicalistul care a blocat metroul în plină pandemie COVID

Poluarea aerului este data de incalzirea pe centrale individuale de apartament cu gaze, pe de-o parte si in mod special de sobele alimentate cu lemn, carbune, bucati de mobila, PAL, PFL si orice altceva ce poate arde intr-o soba din zecile de mii de case din Bucuresti sau alte orase, neracordate la infrastructura de gaze.

Acest tip de poluare nu o poate combate nici Garda de Mediu, nici Politia sau Jandarmeria. E poluarea cauzata de saracie, de lipsa de infrastructura critica, de lipsa proiectelor care sa ne aduca in secolul XXI.

In anul 2021 e foarte probabil ca Garda de Mediu sa fie dotata de catre Ministerul Mediului cu drone cu cei mai performanti senzori care sa ne arate exact ce iese pe cosul fiecarei sobe pe timpul noptii, compozitia chimica a gazelor, concentratia particulelor si temperatura.

Si intreb, atunci cand voi aplica amenda domnului Ionescu din Voluntari, Chitila, Giulesti Sarbi, Colentina, Rahova, Ferentari, Chiajna si ma va intreba ce alternativa imi oferiti in locul sobei cu lemne, ce ii voi raspunde?

Stiu, nu e treaba mea de comisar general sa-mi pun aceste intrebari firesti, cum nu a fost treaba nici executantilor din urma mea! Totusi, tacerea si servilismul, lipsa de viziune si profesionalism, smerenia politica, toate acestea inca ne tin cu Bucurestiul si alte orase la periferia civilizatiei europene.

Ce este de facut? Care e opinia ta, domnule Ionescu cu incalzirea casei cu soba, in Bucuresti si prea putini bani sa-ti cumperi lemne sau centrala electrica?"

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te