Interlopul Corduneanu care a construit o grupare după reguli al-Qaeda se însoară. Cine e „curajoasa”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 28.04.2023 - 12:41
Costel Corduneanu și Grațiela, soția sa Foto: Facebook
Costel Corduneanu și Grațiela Foto: Facebook/Costel Corduneanu

Cel mai temut interlop din România, Costel Corduneanu, cel care și-a construit o rețea de crimă organizată după reguli de tip al-Qaeda, se însoară.

SHARE

Costel Corduneanu, liderul clanului de interlopi Cordunenii, se însoară. Iubita sa îi este alături de mulți ani. 

Oficializarea căsătoriei este doar o formalitate deoarece Grațiela este considerată ”șefă” în clanul Cordunenilor de mult timp. 

Se însoară interlopul care și-a construit o grupare după reguli de tip al-Qaeda 

La sfârșitul acestei săptămâni, la Oficiul Stării Civile din Iași va avea loc cununia civilă dintre Constantin (Costel) Corduneanu (53 de ani) și iubita sa, Grațiela Maria Cercel (33 de ani), șpotrivit reporteris.ro

Cei doi au trei copii, iar femeia este prezentată formal, de mai mulți ani, ca fiind soția lui Costel, inclusiv pe conturile lor de Facebook.

Cunoscut drept cel mai temut interlop din Iași, Costel Corduneanu a mai fost căsătorit, timp de nouă ani, cu Alina Bogdan, cei doi divorțând în 2011, din culpa exclusivă a femeii care, între timp, s-a mutat în SUA.

Citește și: Povestea româncei acuzată că și-a înjunghiat și împușcat soțul, unul din capii mafiei 'Ndrangheta

Costel și Alina se cunoscuseră la Paris, în anul 2001, când femeia avea doar 17 ani.

„Pe soția mea, Alina, am iubit-o enorm, cu toate că i-am dat kilograme de aur și bani iar ea a fugit de acasă”, a povestit Costel Corduneanu într-un interviu.

Când s-a căsătorit cu Alina Bogdan, și-a schimbat numele de familie în Bogdan, dar a revenit la vechiul nume de familie după ce au divorțat. Și fratele sau, Vasile Călin și-a schimbat numele după cel al soției.

Nu se știe exact dacă aceste gesturi erau unele de dragoste sau cei doi încercau să-și piardă urma. Autoritățile române spun însă că în Romania, schimbarea numelui nu îi ajută prea mult pe infractori, având în vedere că verificarea în baza de date se face, de fapt, după CNP.

Fost sportiv de performanță, Costel Corduneanu a fost pus sub acuzare de mai multe ori de către procurori, executând și pedepse cu închisoarea. Cel mai recent, a fost eliberat din penitenciar în septembrie 2020. 

Este cunoscut în tagma interlopă, dar și în presă, drept liderul „Clanului Cordunenilor”, un grup format, în principal, din frații săi, dar și din apropiați ai acestora.

Citește și: Nevestele interlopilor conduc din umbră clanurile. Cine sunt Cordunencele și ”Regina de la Madrid”

Printre persoanele puse sub acuzare de anchetatori de-a lungul timpului s-au aflat și soțiile/iubitele membrilor clanului, cel mai recent, într-o astfel de situație, aflându-se chiar Grațiela Maria Cercel.

 Astfel, la sfârșitul lui 2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au pus-o sub control judiciar pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la șantaj.

 Conform unui comunicat al Direcției, în acest dosar este avut în vedere faptul că, „începând cu anul 2018, a fost constituit, la nivel național, un grup infracțional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracțiuni de șantaj.

Membrii grupului au urmărit să împiedice extinderea sălilor de jocuri de noroc concurente celor administrate de aceștia și să reprime tentativele altor membri ai lumii interlope de a prelua controlul asupra sălilor aparținând grupului.

Citește și: Interlopii care au vrut să-și piardă urma. Costel Corduneanu și Emi Pian au luat numele soțiilor

În acest scop a fost creată o structură de forță, care a fost folosită pentru a împiedica anumiți clienți care realizau câștiguri însemnate să intre în posesia acestora.

Această structură a asigurat funcționarea la nivel național a unui sistem coercitiv ilegal care era menit să împiedice clienții ce generau probleme să revină în sălile de joc aparținând grupului infracțional organizat și să recupereze rapid de la aceștia prejudiciile aduse bunurilor din localuri.”

În timpul anchetelor, procurorii au descoperit că gruparea condusă de Corduneanu avea o structură care comitea infracțiuni de corupție și funcționa "după reguli de tip al-Qaeda", în care rolul fiecărui membru era clar conturat și limitat la propriul și, respectiv, următorul palier de acțiune.

Cine este mireasa lui Costel Corduneanu

 În 2018, Maria Grațiela Cercel a fost trimisă în judecată pentru încăierare într-un loc public, alături de alte trei femei.

Ele au fost acuzate că, în mai 2015, s-au agresat reciproc, au răsturnat mese și au spart pahare precum și geamul ușii de acces într-o cafenea din Palas Mall.

Procesul penal a încetat în septembrie 2021 după ce judecătorul a constatat că, în timpul judecății, fapta s-a prescris.

Citește și: Nuțu Cămătaru a fost grațiat de Iliescu și de Ceaușescu. În anii '80 fura butelii, acum stă bine

Cel mai probabil, la iași va veni și Nuțu Cămătaru. Acesta este nașul lui Costel Corduneanu. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te