Scandalul din GDS continuă. Replica lui Alexandrescu la acuzațiile lui Gabriel Liiceanu

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 02.10.2019 - 17:08
Vlad Alexandrescu. Sursa foto: Facebook

Senatorul USR Vlad Alexandrescu susține că filosoful Gabriel Liiceanu a demisionat din Grupul pentru Dialog Social (GDS) pentru că „nu a putut să-și impună punctul de vedere” în alegerea noii conduceri.

SHARE

Vlad Alexandrescu mai spune și că „e trist” că filosoful „se simte dator să distrugă” GDS, pentru că „nu îl poate controla el”. 

Gabriel Liiceanu a anunțat, miercuri, că demisionează din Grupul pentru Dialog Social din cauza neînțelegerilor cu noul președinte, Andrei Cornea. De asemenea, filosoful l-a acuzat pe Vlad Alexandrescu, ex-ministru al Culturii în Guvernul tehnocrat, că este „un Dinu Păturică al vremilor noastre”, care și-a adus toate rudele în GDS, din cauza căruia  va fi destrămat Grupul. 

Citește și: Gabriel Liiceanu a demisionat din Grupul pentru Dialog Social. Cum își motivează gestul 

Redăm punctul de vedere al lui Vlad Alexandrescu:

„Publicul trebuie să fie informat că, în procesul alegerilor pentru Comitetul Director și funcția de Președinte al Comitetului Director al GDS, dl. Gabriel Liiceanu nu a putut să își impună punctul de vedere. Dl. Andrei Cornea a fost ales Președinte al Comitetului Director.

Nu este vorba atât despre alegerea unor persoane, cât despre încercarea de a controla comunicarea celei mai vechi organizații a societății civile din România de după Revoluție și direcția ei ideologică.

Dl. Liiceanu a ales să-și dea demisia în urma acestui eșec, pe care îl consideră unul personal. Scrisoarea pe care o publică astăzi este o încercare disperată de a găsi țapi ispășitori pentru faptul că majoritatea membrilor GDS nu au fost de acord cu direcția pe care încerca să imprime GDS.

Este trist că, la plecare, un membru al GDS spune public că, practic, Grupul e dizolvat prin această plecare. Și mai crede că, dacă nu îl poate controla el, se simte dator să îl distrugă. Din fericire, organizația va rămâne mai departe conștientă de menirea ei și după plecarea dl. Liiceanu.

Cred că Grupul pentru Dialog Social are o conducere nouă, capabilă să îi asigure un nou suflu și să îl mențină mai departe conectat la adevăratele probleme de azi ale României. GDS a fost creat ca un grup pentru Dialog Social și trebuie să rămână așa, relevant pentru întreaga societate, și nu modelat de pretențiile idiosincrasice ale unuia dintre membrii lui.

Fac un apel către tineri intelectuali, persoane implicate din societatea civilă, cu mintea și sufletul deschise, să se alăture GDS pentru a duce misiunea lui mai departe!”

Sursa: G4Media.ro

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -