Scandal la Federația de Șah: Vlad Ardeleanu susține că i-a fost invalidată ilegal candidatura

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 07.08.2021 - 12:47
Vlad Ardeleanu vrea să candideze pentru funcția de Președinte al Federației Române de Șah Foto: Facebook

Vlad Ardeleanu, unul dintre candidații la funcția de președinte al Federației Române de Șah, spune că i-a fost invalidată ilegal candidatura fără să fie informat și fără să i se dea dreptul de a se apăra.

SHARE

Conducerea Federației Române de Șah, formată din președintele in functie Sorin Avram Iacoban, actualul Secretar General, Constantin Ionescu și Emanuela Onuț - secretară, a invalidat în mod ilegal candidatura lui Vlad Ardeleanu la funcția de președinte al Federației Române de Șah, susține acesta.

Citește și: Cum mulțumea Eduard Novak Ungariei și vorbea despre crucea maghiarilor din Ținutul Secuiesc

„Nu am fost informat în prealabil, nu mi s-a oferit dreptul de a fi ascultat, dreptul de a ma apăra sau dreptul de a remedia problemele de dosar, în cazul în care acestea ar fi existat.

Ca să aibă o acoperire, a fost angajată o firmă de avocatură care să reinterpreteze statutul F.R. Șah.

În plus, această comisie ad-hoc, nu are avizul Consiliului Director al F.R. Șah.

Anunț public că voi face toate demersurile ca sa mă pot apăra și lucrurile să se îndrepte!

Chiar dacă se face tot posibilul să nu candidez pentru funcția de Președinte al Federației Române de Șah, vă asigur că lucrurile se vor rezolva și ne vom vedea la Iași în data de 15 august", spune Ardeleanu într-o postare pe Facebook.

Citește și: Legătura dintre Bianca Drăgușanu, Marius Lăcătuș și Gabi Balint

Contestație prin intermediul unei case de avocatură

Vlad Ardeleanu a trimis o contestație la Federația Română de Șah, prin intermediul unei cunoscute case de avocatură, în care solicită anularea procesului verbal din data de 5 august prin care i-a fost respinsă candidatură și, totodată, cere suspendarea Adunării Generale de Alegeri la Federația Română de Șah care a fost stabilită pentru data de 15 august. 

Vlad Ardeleanu arată că și-a depus legal candidatura pentru poziția de președinte al FRȘ, până în data de 30.07.2021, fiind propus de Asociația Club Sportiv Chess Masters-Maeștrii Șahului care este membru afiliat al Federației Române de Șah prin Hotărârea nr. 15/19.04.2021. 

Afaceristul a lansat public programul prin care vrea să revitalizeze şahul din România. printre principalele sale idei regăsindu-se triplarea bugetului Federaţiei fără a creşte taxele, creşterea numărului de jucători legitimaţi în primii 4 ani de mandat (până la 30.000), mediatizarea şi popularizarea şahul, încât să devină un sport naţional, triplarea numărului de şcoli în care şahul să fie materie opţională, cu susţinerea antrenorilor care să îl predea, transformarea României în „Capitală a şahului european” prin circuitul Grand Prix Tour Şah România şi Grand Chess Tour.

Echipa este formată din nume recunoscute din business, lumea academică şi din comunitatea de şah românească – Andrei Diaconescu, Marius Ceteraş, Tiberiu Georgescu, alături de Alin Berescu, Alin Câmpeanu şi Lucian Gîlea.

În ultimii opt ani, cu două mandate succesive, Federaţia Română de Şah a fost condusă de Sorin Iacoban, preşedinte, de Vladimir Danilov şi Corneliu Paşcalău, vicepreşedinţi.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te