Carantină fericită! Toate restricțiile de Crăciun și Anul Nou din Europa

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 14.12.2020 - 18:39
Târgul de Crăciun de la Viena din anii trecuți. Sursa foto: wien.info

Nu doar în România Crăciunul și Revelion vor fi sărbătorite mai mult în familie, fără petrecerile din alți ani.

SHARE

În România, starea de alertă a fost prelungită până în 14 ianuarie, ceea ce înseamnă că circulația persoanelor este interzisă în intervalul 23.00-05.00, exceptând mersul la muncă, la spital, la farmacie sau decesul unui membru al familiei, conform Hotărârii 58 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

De asemenea, adulții și copiii de peste cinci ani trebuie să poarte mască de protecție în spațiile publice, la locul de muncă, în spațiile comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun.

Sunt interzise mitingurile, procesiunile, concertele în spații deschise și închise, petrecerile private, dacă incidența depășește 3 cazuri la mia de locuitori.

Astfel, sunt deschise cinematografele și pot fi organizate spectacole cu participarea publicului până la 50 la sută din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată a cazurilor este mai mică sau egală cu 1,5/ 1.000 de locuitori, cu participarea până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.

Activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor și rugăciunilor colective, se desfășoară în interiorul și/sau în afara lăcașurilor de cult cu respectarea regulilor de protecție sanitară.

Se menține interdicția de circulație în interiorul localităților pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de șase persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.

Forbes a trecut în revistă restricțiile în vigoare de sărbători în țările europene.

Austria: restaurantele și hotelurile vor rămâne închise până în 6 ianurie, cu excepția celor care sunt în călătorie de afaceri. Este interzisă circulația în intervalul 20.00 – 06.00.

Belgia: sunt permise reuniunile familiale în aer liber de Crăciun, dar un singur invitat are voie să intre în casă la toaletă.

Croația: Sunt închise cafenelele, restaurantele, cazinourile, târgurile și petrecerile. Cofetăriile sunt deschise până la ora 22.00, iar vânzarea de alcool e interzisă între orele 22.00 și 06.00. Hotelurile nu au voie să organizeze petreceri de Crăciun sau de Anul Nou.

Cehia: Din 9 decembrie, restaurantele se închid la ora 20.00, iar consumul de alcool e interzis în spațiile publice.

Franța: Lockdown-ul va fi ridicat în 24 decembrie și în ajunul Anului Nou. Barurile, restaurantele și stațiunile de schi sunt închise până în 20 ianuarie.

Germania: Din 23 decembrie până în 1 ianuarie, membrii unei familii se pot întâlni cu până la 10 persoane, dar sunt rugați să se izoleze înainte și după aceste întâlniri. Din 16 decembrie până în 10 ianuarie, guvernul vrea să închidă magazinele, școlile și centrele de zi.

Grecia: Lockdown până în 7 ianuarie, cu interdicție de circulație între orele 21.00 și 05.00.

Ungaria: Interdicție de circulație pe timpul nopții, între orele 20.00 și 05.00, evenimentele publice sunt interzise, iar familiile au voie să se întâlnească cu cel mult 10 persoane. Petrecerile de Anul Nou sunt interzise.

Italia: Sunt interzise târgurile de Crăciun. Din 4 decembrie până în 6 ianuarie sunt închise resorturile de schi pentru amatori.

Olanda: Lockdown, o familie nu poate primi mai mult de trei musafiri pe zi. Restaurantele, cafenelele și barurile vor rămâne închise.

Spania: Stare de urgență, circulația interzisă între orele 23.00 și 06.00. Din 23 decembrie până în 6 ianuarie, oamenii nu au voie să se mute din regiunea unde locuiesc, dar pot vizita prieteni, dacă reuniunile nu sunt cu mai mult de 10 persoane. Stațiunile de schi sunt deschise, cu măsuri stricte.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te