Sâmbătă și duminică vor fi organizate proteste împotriva invaziei ruse din Ucraina

DE Romulus Preda | Actualizat: 19.03.2022 - 12:22
Manifestați organizate în weekend pentru susținerea Ucrainei/FOTO: facebook.com

În weekend vor fi organizate manifestații de susținere a Ucrainei. Sâmbătă, Greenpeace a anunțat protest în Piața Victoriei.

SHARE

Asociația „21 Decembrie 1989” organizează o manifestație în Piața Universității sub îndemnul „STOP PUTIN - STOP WAR”.

Peste zece organizații civile organizează sâmbătă un miting comun de susținere pentru Ucraina.

Protestul va avea loc de la ora 16.00 în Piața Victoriei, iar la ora 18.00 participanții vor pleca în marș către Ambasada Rusiei.

„Greenpeace România își unește forțele cu 11 organizații civice pentru a participa la un protest comun de susținere pentru Ucraina. Cerem oprirea războiului și încetarea imediată a crimelor împotriva umanității și mediului care au transformat Ucraina într-o rană deschisă. Sunt invitați toți cei care își doresc o lume guvernată de pace, nu de interese meschine care se traduc în pierderi de vieți omenești. Pacea nu poate fi atinsă fără a ne desprinde de industriile fosile care pompează bani în conflicte”, potrivit unui comunicat de presă.

Protestul va avea loc sâmbătă în Piața Victoriei începând cu ora 16:00, iar în jurul orei 18:00 se va pleca în marș către Ambasada Federației Ruse, Şos. Pavel Kiseleff nr. 6.

Citește și: Pentagon: Armata rusă își va intensifica atacurile împotriva obiectivelor civile din Ucraina

Un alt protest va avea loc duminică, în Piața Universității.

Asociaţia „21 Decembrie 1989" organizează duminică 20 martie 2022, începând cu ora 16.00, în Piaţa Universităţii, o manifestaţie autorizată sub îndemnul „STOP PUTIN - STOP WAR”.

„Apelul nostru se adresează oamenilor conştienţi de situaţia extremă în care se află poporul ucrainean, din cauza invaziei ordonate de criminalul de război Vladimir Putin. Scopul invaziei vizează dezmembrarea Ucrainei, suprimarea independenţei sale statale şi divizarea Europei. Distrugerea satelor şi oraşelor ucrainene de către armata invadatoare rusă, trebuie imediat oprită. Alungarea în pribegie a populaţiei ucrainene ne determină să facem front comun şi ne întăreşte credinţa că Răul trebuie învins”, anunță președintele Asociației „21 Decembrie 1989”, Theodor Mărieș.

Citește și: Experți în „eliminări”, despre cum poate fi înlăturat liderul de la Kremlin: „Putin preferă otrava”

Mărieș declară că atacurile Rusiei nu îi afectează doar pe ucraineni, ci întreaga umanitate. 

„Veniţi duminică, cu mic cu mare, să-i sprijinim pe cei ce au acum nevoie, fiind conştienţi că puteam avea soarta Ucrainei, dacă nu eram membri NATO. Asociaţia "21 Decembrie 1989" cheamă la un miting pentru pace şi libertate, urmat de un marş de sprijin pentru poporul ucrainean. Vă aşteptăm duminica aceasta, începând cu orele 16.00, în Piaţa Universităţii, la kilometrul zero al democraţiei şi libertăţii, unde ne vom aduna făcând front comun împotriva Răului. De la ora 17:30 ne vom deplasa către Ambasada Federaţiei Ruse, pe traseul Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Statuia Aviatorilor, Bulevardul Kiseleff. Vom fi iar în Piaţa Universităţii, simbolul luptei anticomuniste şi a libertăţii româneşti, pentru a condamna crima rusească pe care noi am simţit-o timp de 45 de ani, ultima dată în sângerosul decembrie 1989, când ne-am plătit cu sânge Libertatea”, adaugă liderul Asociației „21 Decembrie 1989”.

El precizează că se alătură demersului mai multe organizații și personalități, printre care Asociaţia Forumul Civic Românesc, Fundaţia "Ioan Bărbuş", Fundaţia "Corneliu Coposu", Federaţia "Iniţiativa Timişoara", RePatriot, Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România.


Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te