Salvaţi Copiii România deschide un fond de urgenţă pentru spitale

DE Adelina Sahlean | 16.03.2020 - 14:45

Salvaţi Copiii România ia măsuri urgente de sprijinire a categoriilor sociale vulnerabile şi deschide un fond de urgenţă pentru spitale.

SHARE

"În contextul pandemiei cauzate de SARS-CoV-2, Salvaţi Copiii România atrage atenţia că persoanele din categoriile sociale vulnerabile sunt expuse, o dată în plus, riscurilor şi marginalizării. Organizaţia îşi va intensifica în perioada următoare eforturile de sprijinire şi protecţie a beneficiarilor sociali, concentrându-se pe următoarele componente-cheie: accesul la servicii medicale, garantarea accesului la educaţie pentru copiii vulnerabili şi oferirea de suport material de urgenţă, mai ales în contextul unei crize umanitare, în care accesul la servicii publice este limitat sau îngreunat. Totodată, Salvaţi Copiii România anunţă deschiderea unui fond de urgenţă pentru sprijinirea imediată a sistemului medical", potrivit unui comunicat al Salvaţi Copiii România, citat de Agerpres.

În ceea ce priveşte programul naţional pentru sănătatea mamei şi copilului, echipele locale din 14 judeţe vor consilia telefonic gravidele şi mamele copiilor mici, vor oferi informaţii referitoare la îngrijirea copiilor şi prevenirea îmbolnăvirilor. Pentru situaţiile grave, Salvaţi Copiii va acorda suport material constând în alimente, produse igienice şi medicamente.

Echipele locale vor ţine legătura telefonic cu autorităţile locale pentru o bună organizare comunitară în contextul actual şi vor juca rolul de intermediar între beneficiari şi instituţii, pentru a facilita intervenţia autorităţilor în caz de urgenţă. Referitor la programul de incluziune educaţională şi de combatere a abandonului şcolar, ONG-ul menţionează că echipele locale din 14 judeţe vor monitoriza telefonic permanent situaţia copiilor/familiilor care sunt în atenţia organizaţiei.

Va fi acordat sprijin material prin tichete sociale pentru aproximativ 550 de copii care frecventau zilnic programul "Şcoală dupa Şcoală" şi beneficiau de masă zilnică anterior acestei perioade. Va fi oferit sprijin educaţional copiilor prin intermediul telefonului mobil, serviciului WhatsApp - call video sau audio.

În ceea ce priveşte protecţia copiilor cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate, Salvaţi Copiii precizează că vor fi continuate intervenţiile de consiliere psihologică şi socială a copiilor şi părinţilor din ţară/aparţinătorilor prin WhatsApp - Video Call. Dincolo de problemele generale tratate în cadrul şedinţelor de consiliere, vor fi abordate aspecte legate de modul de gestionare a anxietăţii, având în vedere şi specificul acestui grup ţintă - unii copii au părinţii în zone "roşii" în ceea ce priveşte COVID-19.

Echipele locale din 14 judeţe vor monitoriza permanent (telefonic) situaţia copiilor/familiilor care sunt în atenţia Salvaţi Copiii.

Va fi acordat sprijin material prin tichete sociale pentru aproximativ 260 de copii care frecventau zilnic programul de suport educaţional şi beneficiau de masă zilnică anterior acestei perioade.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -