Salvamont, după ce românii au primit liber la drumeții: O să ducem virusul cu noi și pe munte

DE Adelina Sahlean | 05.05.2020 - 16:42

Reprezentanții Salvamont România transmit mai multe recomandări românilor pentru a se proteja atunci când vor merge în drumeții pe munte, după ce ministrul de Interne, Marcel Vela, spunea luni că după 15 mai, oamennii vor putea pleca la munte.

SHARE

Reprezentanții Salvamont România atrag atenția că, după o perioadă relativ mare de inactivitate sportivă și antrenament redus, capacitățile de efort si concentrare s-au diminuat, dar muntele nu s-a schimbat, pericolele sunt la fel, iar gradul factorului de risc este mai mare, pentru că mai puțin antrenament generează mai multe accidente.

Salvamont transmite pe pagina de Facebook mai multe recomandări privind drumețiile la munte în perioada de pandemie de coronavirus:
În primul rând, trebuie respectate toate regulile de siguranță specifice pentru activitățile montane la care trebuie să adăugăm toate precauțiile legate de COVID-19.

„Virusul rămâne o problemă, nu a dispărut și o să îl ducem cu noi și pe munte. Deși pare ideal, să mergeți singur pe munte este deja un risc foarte mare. Păstrați o distanță de siguranță între membrii grupului pe toata durata excursiei sau a activităților desfășurate. După o perioadă relativ mare de inactivitate sportivă și antrenament redus, capacitățile de efort si concentrare s-au diminuat, dar muntele nu s-a schimbat, pericolele sunt la fel, iar gradul factorului de risc este mai mare, mai puțin antrenament generează mai multe accidente”, susține Dispeceratul Național Salvamont.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat luni după-amiază, după anunțul președintelui Klaus Iohannis privind înlocuirea stării de urgență cu cea de alertă, că din 15 mai românii vor putea pleca din localitate pentru a merge la munte ca să facă drumeții sau alpinism.

"Activitățile sportive individuale sunt cele care țin de activități gen drumeții, alte activități gen alpinism, mersul cu bicicleta, mersul la pescuit. Toate acestea vor fi permise. Da, puteți pleca la Sinaia să faceți alpinism sau drumeție”, a spus Vela, la Antena 3.

În conferința de presă de luni seară în care a prezentat bilanțul Guvernului la 6 luni de mandat, premierul Orban a spus că după 15 mai, când va fi ridicată starea de urgență, deplasările în afara localității vor fi permise numai pentru anumite motive.

"Deplasarea în afara localității va fi permisă pentru anumite categorii de motive, pe care le considerăm întemeiate: deplasări de serviciu, la rude, la activitățile agricole", a declarat premierul.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.