S-a aflat adevăratul motiv al divorțului dintre Mioara și Petre Roman. „De asta s-a umplut paharul”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 29.08.2023 - 18:37
S-a aflat adevăratul motiv al divorțului dintre Mioara și Petre Roman. „De asta s-a umplut paharul” - FOTO: Viva/ imagine cu caracter ilustrativ

Divorțul lui Petre Roman a luat pe toată lumea prin surprindere la acea vreme. Fostul premier al României și Mioara Roman păreau să aibă unul dintre cele mai trainice cupluri din politică. Însă, dragostea i-a luat mințile lui Petre Roman și a decis să își refacă viața.

SHARE

Cu mai bine de două decenii în urmă, Petre Roman și Mioara Roman formau unul dintre cele mai cunoscute cupluri. În anul 2007, după o căsnicie care părea că va dura veșnic, de peste 30 de ani, cei doi au decis să divorțeze.

Motivul real al despărțirii

Mioara și Petre Roman au fost împreună mai bine de trei decenii. Cei doi au trăit o frumoasă poveste de iubire, au reușit să întemeieze o familie și au trecut prin multe împreună, dar au decis să pună punct mariajului când nimeni nu se aștepta.

Ani la rând nu au vorbit despre motivul real din spatele divorțului, dar Petre Roman a dezvăluit cum au stat, de fapt, lucrurile. Fostul premier a mărturisit că nu este vina Mioarei pentru ceea ce s-a întâmplat, ci el este cel din cauza căruia s-a produs ruptura.

S-a îndrăgostit iremediabil de Silvia, actuala lui soție, și a decis să se despartă de cea care l-a făcut tată.

„Asta nu este adevărat. Însă, ceea ce pot spune că este adevărat este că într-un fel, cum e viața, mi-am pierdut mințile. M-am îndrăgostit foarte puternic de Silvia… nu numai pentru că e o femeie foarte frumoasă, nu numai pentru că are o voce splendidă, ci pentru că este un om cu care am simțit că mi-e foarte bine. 

Mariajul celor doi scârțâia deja

Cu toate că mulți l-au pus la zid, fostul premier susține că mariajul cu Mioara scârțâia deja, atunci când a început relația cu Silvia. Deși îi desparte o diferență de vârstă, nu tinerețea sau frumusețea cântăreței l-ar fi atras la ea.

Asta nu este adevărat. Însă, ceea ce pot spune că este adevărat este că într-un fel, cum e viața, mi-am pierdut mințile.

Citește și: Petre Roman, după divorț: Mi-am pierdut capul după altă femeie. Fiica: Nu s-a gândit decât la el

M-am îndrăgostit foarte puternic de Silvia… nu numai pentru că e o femeie foarte frumoasă, nu numai pentru că are o voce splendidă, ci pentru că este un om cu care am simțit că mi-e foarte bine. Am și eu dreptul să mă simt foarte bine cu aleasa inimii mele', a mai declarat fostul premier al României, în emisiunea lui Denise Rifai.

Despre perioada de început a relaţiei lor, Silvia a povestit că nu i-a fost foarte uşor, având în vedere notorietatea lui Petre Roman și faptul că venea după o căsnicie de 34 de ani:

„Când Petre a decis să închidă uşa trecutului şi să deschidă, alături de mine, uşa unui viitor nou, împreună, m-a avertizat: «Să ştii că nu va fi uşor! Se vor spune multe răutăţi despre tine, dar să nu uiţi niciodată că, orice s-ar spune, ceea ce contează este ceea ce cred eu despre tine». La început, poate că nu mi-am dat seama cât de amplu poate fi răul acela, dar acum ştiu’.

La un anumit moment, Mioara Roman a dezvăluit si ea într-un interviu pentru o publicație că nu discrepanța de vârstă a fost factorul principal, ci incapacitatea de a trece peste aspecte care îi afectau.

„Eu şi Petre nu ne-am despărţit din cauza diferenţei de vârstă. Ni s-a umplut paharul că ne-am chinuit prea rău şi punct. Cea mai fericită căsnicie pe care am văzut-o a fost între un domn şi o doamnă cu 15 ani mai mare, dar care erau la acelaşi nivel cultural. Ea a murit, iar el s-a dus zilnic la mormântul ei”, a declarat Mioara Roman.

Relața dintre Petre Roman și fiica sa, Oana 

Oana Roman are acum o relație bună cu tatăl ei, deși între ei au mai existat și certuri. A devenit o femeie puternică, a trecut prin multe greutăți și a suferit mult de-a lungul anilor, dar nici copilăria ei nu a fost prea ușoară. Mărturisește că a avut un tată prea dur, care uneori a exagerat cu unele corecții pe care i le-a aplicat.

Vedeta a mărturisit că nu va uita niciodată bătăile crunte de la celebrul om politic. Acesta era un tată foarte strict, care voia ca fiicele sale să îi urmeze indicațiile îndeaproape și să nu îi iasă din cuvânt niciodată. Petre Roman a fost un om disciplinat, dar uneori exagera cu felul în care o trata pe Oana.

Citește și: Petre Roman, declarație controversată: Am decis să divorțez pentru că e dreptul meu să mă simt bine

„Tata a fost un tată dur, mi-am luat şi bătăi foarte mari de la el şi pentru că eram un copil nu foarte cuminte. Probabil că şi pentru un fel de spaimă…Pe când aveam 8, 9 , 10, 11 ani cam aşa.

Plecam la joacă şi trebuia să vin la 8, nu veneam la 8 şi mi-o luam. Mă bătea cu cureaua de îmi sărea apa în cap. Voia o disciplină poate uşor exagerată, asta pentru că şi el toată viaţa a fost un om extrem de disciplinat… o extremă dusă la extrem, dacă pot spune aşa”, a mărturisit Oana Roman, în urmă cu ceva timp.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te