Românul care l-a asasinat pe fostul ”cuscru” al lui Adi Minune, căutat de 9 ani de poliție

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 16.07.2023 - 14:01
Miluț Ciucheș, căutat de poliție Foto: colaj Poliția
Miluț Ciucheș Foto: Poliția Română

Un român figurează pe lista celor mai căutați infractori din Europa. El este încă urmărit de autoritățile din Irlanda pentru o infracțiune comisă în urmă cu 9 ani.

SHARE

Un român figurează pe lista celor mai căutați infractori din Europa. El este urmărit de autoritățile din Irlanda pentru o faptă comisă în urmă cu 9 ani.

Lista conține 62 de persoane, suspectate sau condamnate pentru fraude, trafic de droguri, jafuri şi omoruri.

Liviu Miluţ Ciucheş (28 de ani), cunoscut drept locotenent al interlopului Ioan Anton, zis ”împăratul” este căutat de autoritățile irlandeze pentru constituire de grup infracțional în scopul comiterii unor infracțiuni de o violență extremă.

Cine este infractorul român căutat de Irlanda

Liviu Miluţ Ciucheş este din satul Nisiporeşti, comuna Boteşti, judeţul Neamţ și are 28 de ani. În prezent figurează pe site-ul european al urmăriţilor, eumostwanted.eu - „Most wanted“, ca fiind unul dintre cei mai căutați criminali din Europa. El este şi pe lista Poliţiei Române la categoria urmăriţi internaţional, deoarece pe numele lui a fost emis un mandat de arestare preventivă.

Citește și: Interlopul Miluț, ucigașul cuscrului lui Adi Minune, pe lista celor mai căutați infractori în Europa

„În perioada aprilie 2014, în timp ce se afla pe teritoriul Irlandei, inculpatul, împreună cu alţi cetăţeni români, au constituit un grup de criminalitate organizată cu scopul obţinerii de venituri financiare din fapte ilegale, fiind suspecţi

de comiterea de acte materiale ale infracţiunilor de şantaj, omor calificat, tentativă la omor calificat şi tâlharie calificată. Semnalmente: înălţime 1,75 m, greutate cca. 85 kg, corpolenţă atletică, ochii căprui, faţa rotunda, păr saten, tip drept“, se arată pe site-ul Poliţiei Române.

Se pare că este vorba despre fapte comise în Irlanda acum 9 ani.

Pe 28 septembrie 2020, Ioan Anton, cunoscut prin Irlanda ca „Împăratul“, tot din Nisiporeşti, Neamţ, şi el inclus în categoria „Most wanted“, era prins în ţara europeană menţionată, scrie Adevărul.

Citește și: Doi interlopi au băgat în stare vegetativă un bărbat care n-a vrut să cerșească pentru ei

Era urmărit deoarece ancheta a stabilit că era şeful grupării de criminalitate organizată, care se ocupa cu exploatarea prostituatelor românce, taxe de protecţie, spargeri de bancomate prin aruncarea lor în aer cu ajutorul explozibililor,

 tâlhării, etc. Pentru o crimă extrem de violentă, petrecută în 2014, pe care o ordonase în Irlanda, Tribunalul Bucureşti emisese, în cazul lui Ioan Anton, un mandat de arestare preventivă în lipsă.

„În aprilie 2014, în timp ce se afla pe teritoriul Irlandei, bărbatul, în calitate de lider, împreună cu alţi cetăţeni români, s-ar fi constituit într-un grup de criminalitate organizată (...) şi ar fi săvârşit acte materiale ale infracţiunilor de şantaj,

 instigare la omor calificat, instigare la tentativă la omor calificat şi instigare la tâlhărie calificată“, se arata într-un comunicat al Poliţiei Române.

Citește și: Interlopul Vali Nebunu și soția, acuzați că și-au băgat ilegal copilul în România, vor la CCR

Tatăl fostului iubit al fiicei manelistului Adi Minune, victima interlopilor

Victima omorului a fost Virgil Buşă, tatăl lui Franco, prietenul de la acea vreme a fiicei manelistului Adi Minune. În urma unei reglări de conturi între bandele de români din Irlanda, care a plecat de la prostituate, bucureşteanul deceda pe 13 aprilie, la un spital din oraşul Blanchadstown.

Inițial autorităţile irlandeze au bănuit că infracţiunea este rezultatul unui jaf, au fost reţinuţi câţiva suspecţi, dar au fost eliberaţi.

Citește și: Liga I și toate competițiile sportive din România se desfășoară în afara legii privind COVID -19

Omorul avea să fie denunțat în România de un posibil membru al reţelei din Irlanda, care a acceptat să colaboreze cu anchetatorii, cel mai probabil pentru a i se reduce din condamnare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te