România „înoată” în gunoaie. Peste 15 tone de deșeuri și 1,5 tone de ulei uzat, găsite doar în Gorj

DE Daniel Toșa | Actualizat: 27.09.2024 - 13:43
România „înoată” în gunoaie. Peste 15 tone de deșeuri și 1,5 tone de ulei uzat, găsite doar în Gorj - Foto: Profimedia images
România „înoată” în gunoaie. Peste 15 tone de deșeuri și 1,5 tone de ulei uzat, găsite doar în Gorj - Foto: Profimedia images

România „înoată” în gunoaie. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj, Miruna Prejbeanu, a anunțat că o acțiune de amploare a dus la indisponibilizarea a peste 15 tone de deșeuri și aproximativ 1,5 tone de ulei uzat

SHARE

România „înoată” în gunoaie. Activitatea s-a concentrat pe un punct de lucru al unei societăți comerciale din comuna Brănești, administrată de un bărbat de 42 de ani.

România „înoată” în gunoaie. Peste 15 tone de deșeuri și 1,5 tone de ulei uzat, găsite doar în Gorj

Acesta a fost găsit în neregulă, nerespectând măsurile de valorificare și eliminare a 360 de litri de ulei uzat, un deșeu periculos generat din activitățile de întreținere a autovehiculelor.

În plus, polițiștii au descoperit 5.015 kilograme de deșeuri de la repararea autoturismelor, depozitate ilegal pe sol.

Verificările au continuat la un alt punct de lucru din orașul Târgu Cărbunești, unde o femeie de 34 de ani a fost prinsă că nu a respectat măsurile legale pentru valorificarea a 500 de litri de ulei uzat și 100 de kilograme de filtre ulei, ambele fiind deșeuri periculoase.

Citește și: Sector 2: Peste 70.000 de tone de deşeuri, scoase din salba de lacuri ale râului Colentina

O altă acțiune a avut loc într-o societate din comuna Albeni, unde un bărbat de 37 de ani nu a respectat normele privind eliminarea a 450 de litri de ulei uzat. În plus, în Târgu Cărbunești, un alt administrator, de 52 de ani, nu a prelungit contractul de colectare a uleiului uzat, având astfel 120 de litri de ulei neeliminați corespunzător.

În total, toate cantitățile de deșeuri au fost indisponibilizate, iar autoritățile au deschis un dosar penal pentru nerespectarea reglementărilor legale privind gestionarea deșeurilor periculoase.

Doi șoți, surprinși aruncând gunoaiele pe un drum lăturalnic

Doi soți din Biharia, județul Bihor, ce fac parte dintr-o minoritate predominantă în România, au fost amendați cu 60.000 de lei și și-au pierdut mașina după ce au fost surprinși aruncând gunoaiele altor persoane pe un drum lăturalnic. Aceștia căutau ambalaje pentru care se plătea o garanție de 50 de bani, dar resturile erau aruncate nonșalant în natură.

Citește și: Incendiu masiv pe platforma Oltchim. Ard deşeurile de mase plastice

Activitatea ilegală a fost observată de muncitorii de la salubrizare, care au raportat că de pe străzile orașului nu mai rămâneau saci de deșeuri reciclabile.

Polițiștii locali, sesizați de situație, au găsit mormane de gunoaie pe un drum din cartierul Episcopia, potrivit Ebihoreanu.

Soții au fost prinși în flagrant în timp ce aruncau sacii cu gunoaie și, odată identificați, și-au recunoscut vinovăția.

Aceștia au fost amendați cu câte 30.000 de lei fiecare, iar polițiștii le-au confiscat autoturismul folosit pentru transportul ilegal al deșeurilor.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te