Revoluționarii lui Teodor Mărieș, protest în fața Ambasadei Rusiei în București. Kuzmin, să plece !

DE Alex Darvari | Actualizat: 24.03.2022 - 19:22
Revoluționarii lui Teodor Mărieș, protest în fața Ambasadei Rusiei în București. Kuzmin, să plece !

Asociația „21 Decembrie 1989” organizează duminică, 27 martie 2022, ora 17.30, în fata Ambasadei Federației Rusiei la București, Bulevardul Kiseleff, o manifestație autorizată de protest, împotriva genocidului din Ucraina și împotriva subversiunii rusești din România.

SHARE

Adunarea publică este sub sloganul „Susținem libertatea și democrația în Ucraina”, acțiune pentru care și-au anunțat sprijinul și participarea mai multe personalități, organizații civice precum și cetățeni ucraineni refugiați în țara noastră.

Ambasadorul rus la București Kuzmin a recidivat zilele trecute cu declarații mincinoase și agresive în încercarea disperată de a manipula opinia publică din România, pentru a arăta stăpânilor de la Kremlin că își merită rublele îmbibate de sânge cu care este plătit. Kuzmin declara că Republica Moldova nu fost parte a României decât 22 de ani, o perioadă numită de acesta în stil bolșevic, „ocupație” românească. Poziția ambasadorului este doar o ultimă secvență din activitatea antiromânească a acestuia de la instalarea în post. Cozile de topor din România au fost antrenate în încercarea slujbașului putinist de a submina aspirațiile noastre de libertate, democrație și pace. A venit timpul ca acest individ să fie expulzat de îndată din România. Dorim și credem cu tărie că Ministrul de Externe al României cunoaște derapajele acestuia, va lua măsuri și îşi va anunța poziția opiniei publice din România.

Apelul pentru participare se adresează tuturor bucureștenilor care sunt împotriva războiului ordonat de criminalul de război Vladimir Putin, conștienți că scopul invaziei vizează dezmembrarea Ucrainei și divizarea Europei. Drama milioanelor de femei și copii nevoiți să fugă din calea războiului, ne determină să facem front comun în credința că răul va învins.

Atitudinea noastră va încuraja poporul ucrainean în efortul eroic de a respinge barbaria rusească, pentru redobândirea libertăţii și integrității teritoriale.

Nu putem fi orbi și surzi la drama poporului ucrainean !

Mulțumim tuturor organizațiilor și personalităților care și-au anunțat deja sprijinul și participarea, dintre care amintim : Asociația Forumul Civic Românesc, Fundația „Ioan Bărbuș”, Fundația „Corneliu Coposu”, Federaţia „Inițiativa Timișoara”, Asociația Foștilor Deținuți Politici din România, RePatriot.

Vă așteptam să susțineți prin prezenţă acțiunea noastră.

Duminica 27 Martie 2022 vom aniversa 104 ani de când Sfatul Țării a votat unirea Basarabiei cu Țara :

„În numele poporului Basarabiei, Sfatul Tarii declară : Republica Democratica Moldoveneasca (Basarabia), în hotarele ei dintre Prut, Nistru, Dunăre, Marea Neagră şi vechile granițe cu Austria, ruptă de Rusia acum o sută şi mai bine de ani din trupul vechii Moldove, în puterea dreptului istoric şi a dreptului de neam, pe baza principiului că noroadele singure să-şi hotărască soarta lor, de azi înainte şi pentru totdeauna se uneşte cu mama sa România.”

Afirmăm răspicat că ruşii au ocupat şi anexat în mod repetat, ilegal, teritoriul Moldovei de peste Prut. Anexările au fost făcute prin violetă şi expansiunea discreţionară a Rusiei. Pentru atingerea obiectivului, ruşii au săvârșit crime, violuri, răpiri, deportări, jafuri, incitări la revoltă, arestări, deportări în gulag, interzicerea limbii române, colectivizare, colonizarea şi înrolarea forţată a românilor în armata roşie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te