Restricții de circulație pe timpul nopții în Melbourne după un record de 723 de cazuri noi de COVID

DE Andrei Vasilescu | 02.08.2020 - 10:22
Foto: pexels.com/Patrick McLachlan

Premierul Statului Victoria din Australia, Daniel Andrews, a anunţat duminică şapte decese şi 671 de noi cazuri de boală în ultimele 24 de ore. Bilanţul deceselor este în Victoria de 123, iar la nivel naţional de 208. Joi a fost înregistrat un record de 723 de noi cazuri.

SHARE

În al doilea cel mai mare oraş din Australia, Melbourne, guvernul regional a anunţat o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, deoarece cazurile de COVID-19 continuă să crească, în cea mai mare parte din cauza transmiterii comunitare, în pofida restricţiilor puternice, informează dpa duminică.

Statul Victoria, a cărui capitală este Melbourne, se află în criză de când a fost lovit de al doilea val de COVID-19 în iunie, înregistrând joi un record de 723 de cazuri noi.

Premierul din Victoria, Daniel Andrews, a anunţat duminică şapte decese şi 671 de noi cazuri de boală în ultimele 24 de ore. Bilanţul deceselor este în Victoria de 123, iar la nivel naţional de 208.

Premierul a anunţat, de asemenea, o "stare de dezastru" (pe lângă starea de urgenţă deja în vigoare), care oferă poliţiei şi altor autorităţi puteri suplimentare, precum şi o serie de noi restricţii, inclusiv suspendarea activităţii parlamentului local.

Va fi o interdicţie de circulaţie în întreaga metropolă Melbourne între orele 20:00 şi 05:00 în fiecare zi, le-a spus Andrews reporterilor în Melbourne. Singurul motiv pentru a ieşi din casă în acest interval este de a primi îngrijiri, a acorda îngrijiri şi a merge la şi de la serviciu.

Locuitorii oraşului vor avea voie să facă cumpărături doar o dată pe zi şi vor putea face exerciţii fizice zilnic în afara casei maxim o oră şi nu mai departe de 5 km de locuinţă.

Activităţile recreative nu mai sunt permise.

"Sunt paşi mari, dar sunt necesari. Trebuie să limităm circulaţia şi nivelul de transmitere a virusului'', a spus Andrews.

El a spus că există 760 de cazuri de transmitere comunitară cu origine necunoscută - pentru care nu poate fi urmărită sursa infecţiei - ceea ce el a numit "un nivel inacceptabil de înalt" şi "cea mai mare provocare a noastră". Acest lucru a determinat autorităţile să ia măsuri suplimentare.

Andrews a mai anunţat că luni va anunţa o nouă serie de restricţii asupra activităţilor de muncă.

Interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii şi starea de dezastru în toată Victoria vor fi în vigoare timp de şase săptămâni (până la 13 septembrie), scrie EFE.

Cazurile din Victoria reprezintă aproximativ 60% din totalul de 18.000 de cazuri COVID-19 detectate în toată ţara de la începutul pandemiei, inclusiv peste 200 de decese.

În statul vecin New South Wales, care menţine închisă frontiera internă cu Victoria, duminică au fost confirmate 12 cazuri noi, iar extinderea COVID-19 pe teritoriul său este îngrijorătoare.

Ţara oceanică, care a gestionat cu succes primul val de infecţii, se confruntă de la începutul lunii iulie cu o creştere a cazurilor legate de infectări importate şi de o serie de eşecuri ale hotelurilor de a impune călătorilor din străinătate o carantină obligatorie de două săptămâni.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te