Replica halucinantă a unui medic din Cluj: „Și trenul în gară întârzie”. Ce a pățit o pacientă

DE Alexandra Lupascu | 29.07.2023 - 15:06
Replica halucinantă a unui medic din Cluj: „Și trenul în gară întârzie”. Ce a pățit o pacientă Foto: Profimedia (fotografie cu caracter ilustrativ)
Replica halucinantă a unui medic din Cluj: „Și trenul în gară întârzie”. Ce a pățit o pacientă Foto: Profimedia (fotografie cu caracter ilustrativ)

Replica halucinantă a unui medic din Cluj: „Și trenul în gară întârzie”. Ce a pățit o pacientă care s-a dus la Spitalul de Boli infectioase.

SHARE

O femeie susține că a fost certată ca la școală de un medic de la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-napoca, pentru că și-a permis să-i atragă atenția că nu respectă programările. 

Pacienta avea o programare făcută în 16 iunie.

”România este, din păcate, per ansamblu, o țară bolnavă. Iar sistemul de sănătate este unul dintre cele mai bolnave.

Și, totuși, cred că termenul „sistem” nu este adecvat; și asta pentru că generalizează, oferă impresia că nu există soluții.

Citește și: Locul 11 la Mondialele de scrimă de la Milano, pentru echipa feminină de floretă a României

Cred că unii oameni din sistem sunt cei care participă cu îndârjire, prin indiferență și prin lipsă de minimă etică profesională, la îmbolnăvirea sistemului”, a mărturisit femeia pentru stiridecluj.ro.

Plata contribuției de asigurări sociale de sănătate (CASS) este mai mult ca obligatorie indiferent de numărul de locuri de muncă avute, cu toate că beneficiile pe care le pot avea de pe urma acestor cotizații sunt nesigure când nu lipsesc cu desăvârșire, cum ar spune Caragiale (din lipsă de fonduri, evident).

 

Am să vă relatez, în cele cu urmează, cu profundă dezamăgire față de patria mumă, un eveniment petrecut în incinta spitalului din urbea minunată Cluj-Napoca.

Cu programare făcută din 16 iunie anul curent, cu bilet de trimitere de la medicul de familie, cu analize făcute pe banii mei la privat, ajung la ora prevăzută, respectiv 15:30, la cabinetul medical al stimabilei doamne doctor Bianca MAN (după ce am trecut, desigur, în prealabil, la registratură, unde am luat numărul de înregistrare impetuos necesar).

Citește și: VIDEO Unei mașini electrice chinezești i-a căzut bateria pe mijlocul străzii, în mers

În fața cabinetului, plin de lume. Salut și întreb respectuos dacă toată lumea așteaptă la endocrinologie.

Mi se răspunde afirmativ. Mai mult, doamnele ce așteptau îmi spun că aveau programare la 14h și la 15h, așadar cu mult înaintea mea.

Să nu mai menționez că multe programări erau, din cauze necunoscute, dublate, respectiv doi pacienți la aceeași oră.

Mă pun și eu în rând cu lumea, la așteptat, așadar. Trece un sfert de ceas și nicio modificare; din cabinet nu iese nimeni să ne explice că există decalaje din varii motive.

A așteptat zeci de minute

Așteptăm. Pacienții sosiți înaintea mea îmi spun că acel pacient ce se află în cabinet a intrat de peste o oră. Și a fost și singurul pacient consultat de la începutul programului. Sigur e un caz extrem de complicat.

Bat la ușa cabinetului, salut, și întreb respectuos dacă există decalaje față de programările inițiale. Doamna doctor este vizibil iritată că mi-am permis să întrerup consultul și-mi spune să aștept că voi fi strigată.

Revin în sala de așteptare. Brusc și subit consultul inițial se termină. Este strigat un pacient; consultul durează maxim 5 minute.

Ulterior, sunt strigată. Intru, salut și dau actele. Începe valul de reproșuri. Mi se ține morală că am fost lipsită de respect când am întrerupt consultul anterior.

Și asta pentru că, în virtutea doamnei doctor, și „trenul în gară întârzie 45 de minute”.

Ironizată de medic

Mai apoi, din dosarul medical stufos, îi dau doamnei doctor două fișe din consultațiile endocrinologice anterioare.

Cum fiecare era parafată de un alt doctor, mă întreabă pe un ton condescendent „la câți doctori ați fost? Să știți că suntem 50 de endocrinologi în Cluj.”

În contextul în care dreptul la o a doua opinie medicală este prevăzut de Codul de deontologie medicală al Colegiului Medicilor din România din 04.11.2016, această întrebare mi se pare total lipsită de sens.

Citește și: Nicolae Ciucă: „De Ziua Imnului, îmi doresc să fim mai uniţi, mai încrezători în viitorul României”

Stimată doamnă doctor, ar fi bine dacă nu ați uita că înainte să fiți doctor sunteți om.

Ar fi minunat dacă v-ați aminti că ați rostit cândva jurământul lui Hipocrate în care se spune, de la început, că „mă angajez solemn să-mi consacru viața în slujba umanității”.

Și ca să vă răspund la întrebarea care era primordială pentru dumneavoastră: pentru mine, așa cum a zis și soțul meu, de azi, vor fi 49 de medici endocrinologi.

Voi merge la acela care va fi om și doctor în egală măsură”, ne-a relatat pacienta, Anamaria Lupan.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te