Renate Weber apără pensiile speciale la emisiunea lui Cristoiu

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 22.06.2020 - 09:03
Inquam Photos - George Călin

Renate Weber, Avocatul Poporului, a susținut, duminică seară, în legătură cu impozitarea pensiilor speciale, că „noi nu putem să nu reacționăm acolo unde este evidentă încălcarea Constituției”.

SHARE

Weber a ieșit la atac, după ce PNL a anunțat că vrea să o schimbe din funcția de Avocat al Poporului. 

„Săptămâna asta, joi, avem două dosare extrem de importante (la CCR, n.r.). Unul pe Legea 55, legea privind starea de alertă, iar celălalt referitor la obligativitatea internărilor. În legătură cu impozitarea pensiilor, decisă în Parlament, o să vă spun un lucru. Noi nu putem să nu reacționăm acolo unde este evidentă încălcarea Constituției. Eu știu că toată lumea merge pe ideea asta: pensiile speciale, nesimțite, poporul vrea (...) 

Semnând această sesizare, eu am semnat ca inclusiv domnul Augustin Lazăr să fie protejat de Constituție. Și nu cred că este cineva în țara asta să creadă că eu am un sentiment de simpatie față de domnul Augustin Lazăr. Dar unde-i vorba de principii, și totdeauna teoria drepturilor este în legătură cu respectarea principiilor, nu prea ai de ales”, a susținut Renate Weber, la emisiunea lui Ion Cristoiu. 

Weber a anunțat săptămâna trecută că va ataca la Curtea Constituțională legea privind impozitarea suplimentară a pensiilor speciale, susținând că „pensionarii care primesc pensii de serviciu sunt discriminați”. 

După ce Avocatul Poporului a sesizat CCR, premierul Ludovic Orban a anunțat că vrea să o demită pe Weber: „Renate Weber s-a comportat ca avocatul celor care au încălcat legea în perioada epidemiei şi au pus în pericol sănătatea celorlalţi prin nerespectarea regulilor. Renate Weber s-a arătat a fi prietenul PSD, avocatul PSD şi acum se arată a fi avocatul celor cu pensii speciale mari, cei cu pensii de peste 7.000 de lei  - aici nu este vorba de toţi cei care s-au pensionat, indiferent că este vorba de militari, poliţişti, jandarmi, ei de regulă au pensii de 3.500 - 4.500 cei care au lucrat în operativ, fără să fie în vârfurile de conducere ale diferitelor sisteme publice - deci se arată a fi apărătorul celor care beneficiază pensii anormal de mari, cei care au abuzat legislaţia pensiilor, au profitat de orice portiţă şi şi-au umflat pensiile cu pompa". 

Duminică, PSD a anunțat că o sprijină în continuare pe Renate Weber. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.