Recunoașteți personajul? Prezintă cel mai urmărit show TV românesc. În copilărie visa să fie miner

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 30.10.2023 - 19:03
Recunoașteți personajul? Jurnalistul celebru care visa să ajungă miner sau agent de circulație - Foto: Arhive / imagine cu caracter ilustrativ

Băiețelul din imagine a ajuns unul dintre cei mai simpatici și longevivi prezentatori din showbiz-ul românesc. În copilărie și-a dorit să se facă agent de circulație, miner sau pompier, însă viața a avut alt plan cu el. Acum este căsătorit cu o mare cântăreață și are doi copii.

SHARE

Te-ai prins cine e? DA! Este chiar celebrul jurnalist Cătălin Măruță. Unul dintre cei mai simpatici și longevivi prezentatori din showbiz-ul românesc, însă puțini știu cum a început totul pentru el.

Își dorea să devină agent de circulație, miner sau pompier

Cătălin s-a născut pe 27 ianuarie 1978 la Târgu Jiu. Este unicul copil al lui Constantin și Rusalina Măruță.

Prezentatorul spune, ori de câte ori are ocazia, cât de recunoscător le este părinților lui pentru educația pe care a primit-o și pentru în felul în care l-au crescut.

Citește și: Sylvia Năstase, una dintre cele mai iubite actrițe ale Teatrului Național București, a decedat

Cu toate că meseria de prezentator i se potrivește perfect, Cătălin nu și-a dorit în tinerețe să urmeze o carieră în televiziune. Când era mic se gândea la tot felul de meserii din diferite domenii, de la agent de circulație, până la geolog sau avocat.

După ce a terminat liceul, Cătălin a decis să se înscrie la Facultatea de Drept. Însă, în timpul studenției și-a dat seama care era vocația lui.

„Eh, au fost multe bătăi de cap! De la agent de circulație, marinar, pilot, miner, pompier, salvamontist, până la geolog sau avocat. Ultima opțiune s-a concretizat în studiile de specialitate, pentru că am absolvit Facultatea de Drept. Dar am ajuns în televiziune, unde n-am crezut să calc vreodată”, a spus Cătălin pentru PRO TV.

În timpul facultății, Cătălin s-a angajat la un post de radio, iar de acolo a plecat la postul TV Nova. După o perioadă scurtă, a dat un interviu la Televiziunea Română și a fost selectat pentru a deveni prezentatorul emisiunii Tonomatul DP 2. În paralel lucra la postul de radio Activ FM.

Din 24 octombrie până în 23 decembrie 2005 a prezentat emisiunea „Trezește-te la realitate cu Măruță” la postul Realitatea TV.

În 2006 a prezentat și show-ul Eurovision alături de Luminița Anghel.

Pe data de 22 septembrie 2007 a ajuns în PRO TV, ca moderator al emisiunii „Happy Hour”, unde a reușit tot timpul să-și înveselească publicul cu farsele pe care le făcea colegilor de breaslă.

Din 2013 emisiunea și-a schimbat numele în „La Măruță”.

Cătălin și iubirea nebună pentru soția sa, Andra 

Cătălin Măruță a cunoscut-o pe Andra în urmă cu mulți ani, atunci când era prezentator la TVR2, iar artista doar ce își începea cariera înfloritoare în muzică.

Povestea lor de dragoste a început la mare, dar nici unul dintre ei nu a dezvăluit prea multe amănunte. Totuși, Măruță nu a putut să se abțină fără să povestească o întâmplarea amuzantă din timpul unei întâlniri de la TVR. 

„Da, țin minte că am avut inclusiv o emisiune în care am băgat-o în pat, aveam un pat în studio și oricum acolo făceam tot felul de nebunii în emisiune.

La un moment dat, ea fiind cunoscută că una dintre cele mai bune cântărețe din România, am avut-o invitată și i-am zis: „Uite, am adus un pat în emisiunea de astăzi, vreau să văd dacă tu poți să cânți oriunde, în orice condiții, în orice pozitie… inclusiv în pat, și stând în picioare, și stând în cap, și sub pat… și pe burtă, și pe spate“…

Era cu atât mai amuzant, cu cât, în perioada aia, prietena mea de-atunci era în regia de emisie, la TVR! Și-a fost distractiv, nici nu ne gândeam noi atunci că va fi ceva între noi, mă refer la mine și la Andra.

Pe urmă ne-am mai întâlnit și la radio, că a urmat UniPlus, apoi la Pro TV, și la emisiunile de la mare… de fapt, de-acolo a cam pornit totul, de la emisiunile estivale… ”, spunea Cătălin Măruță pentru revista Tango.

Cei doi au reușit să țină aprinsă povestea lor de dragoste, fiind printre cele mai fericite și îndrăgite cupluri din showbizul României, chiar și după atâta timp. Iar alături de cei doi copii ai lor, David și Eva, ei formează o familie fericită, iubindu-se la fel de mult ca atunci când s-au cunoscut.

Prima dragoste nu se uită niciodată

De obicei o prezență discretă în ce privește viața sa personală, prezentatorul de la PRO TV a vorbit mai mult despre prima lui iubire, în cadrul unui interviu pentru cei de la Vorbește Lumea. Conform sursei, povestea de dragoste a implicat o fată din orașul Târgu Jiu, de unde provine prezentatorul.

Măruță a declarat că problema care a condus la despărțirea dintre cei doi a fost distanța, deoarece în timp ce acesta a plecat la studii în București, fata a rămas în Târgu Jiu.

Citește și: Înainte de Tom și Jerry ne uitam la Mihaela și Azorel. Cele 5 minute de fericire din „1001 de seri”

Cătălin Măruță a mai spus că o perioadă făcea naveta între cele două orașe, până când a început să îi devină clar că povestea de dragoste ajunsese la final. Deși i-a fost greu inițial, acesta a declarat că  „după ceva timp, îți dai seama că așa trebuie să fie.”

Tânăra din Târgu Jiu nu a fost singura femeie care a intrat în inima prezentatorului înaintea Andrei! El a mai avut o poveste de dragoste mai puțin cunoscută, alături de fiica faimosului jurnalist sportiv Ovidiu Ioanițoaia, Iulia. Totul se petrecea pe vremea când cei doi încă lucrau la TVR 2, unde, în cele din urmă, Cătălin Măruță avea să o întâlnească și pe Andra.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te