Recunoașteți personajul? O mare actrița a României s-a retras la țară. E văduvă de la 40 de ani

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 27.10.2023 - 09:01
Recunoașteți personajul? Actrița Carmen Tănase, amintiri din copilărie - Foto: Arhivă / Carmen Tănase imagine cu caracter ilustrativ

Bebelușul drăguț din imagine este nimeni altul decât un mare actor din țara noastră. Sau, mai precis, o actriță care a jucat sub numele de „Flacăra”. Te-ai prins cine e? DA, este chiar Carmen Tănase. Actrița care are o carieră remarcabilă și este cea mai iubită actriță.

SHARE

Carmen Tănase aka „Flacăra” este una dintre cele mai iubite actrițe de la noi din țară. Cu o carieră de invidiat artista apare mereu în fața publicului cu zâmbetul pe buze și plină de umor, însă puțini îi știu dramele prin care a trecut.

Copilul rebel care încălca regulile

Carmen Tănase este una dintre cele mai apreciate actrițe din România. Aceasta face furori de fiecare dată când apare pe scenă sau la TV. Obișnuiește să spună mereu lucrurilor pe nume, iar felul ei carismatic și plin de umor atrage pe oricine, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care publicul o adoră.  

În cadrul unui interviu actrița a povestit despre perioada copilăriei dar si despre ce făcea de a ajuns să fie un copil rebel.

„Existau, existau. Păi am mâncat la bătaie în copilăria mea… oalei! Am mâncat bătaie cu cureaua, pentru că făceam… Na, nu e plăcut să te cheme la școală să-ți spună că fii-tu sau fii-ta e cel mai nebun copil din școală. (râde)

O mai luam, dar nu m-am supărat niciodată. Tata era cu pedepsele, maică-mea – nu, că era mai bleagă, dar meritam. Adică nu mă supăram, dacă era pe merit, eu nu mă supăram.

Știam c-o s-o iau, mi-o asumam, că de atunci eram asumată. Ziceam: „Merită să fac asta? Că mănânc bătaie dup-aia. Bă, parcă merită!. Și-atunci o făceam”, a spus Carmen Tănase pentru publicația Viva.ro.

Deși succesul i-a fost cel mai mare aliat, Carmen Tănase  a avut cu totul și cu totul o altă meserie în tinerețe, meserie pe care tatăl ei și-ar fi dorit să o ducă mai departe. Actrița a fost vreme de o scurtă perioadă profesoară de desen și muzică, ajungând să fie chiar dirigintă. 

Citește și: Recunoașteți personajul? A jucat în cel mai frumos film românesc pentru copii. Va fi ucisă la 34 ani

„Am fost dirigintă la clasa a cincea. Erau mici, dar aveam clasele V-VIII, și cei de clasa a VIII-a, unii dintre ei, erau repetenți de mai multe ori. Pe vremea aia, profesorii lăsau repetenți și erau unii de vârsta mea. Cât despre strunit… M-am împrietenit cu ei.  

Bine, eram și foarte versată așa, fiindcă tot ce înseamnă drăcie la școală eu testasem. La mine nu mergea cu copiat, cu astea, pentru că știam absolut totul. Și le-am spus: „Nu merge! Când e să vă las, vă las eu. Dar nu încercați să mă faceți, că mă prind!. Pentru că nu există porcărie pe care eu să n-o fi făcut.”, a mai povestit Carmen Tănase pentru sursa menționată mai sus.

Cum a ajuns să fie actriță

„Cine m-a impulsionat să urmez cariera asta? Păi primul om care m-a impulsionat și care a venit cu ideea a fost tata. Apoi am nimerit la Olga Delia Mateescu, cu ea m-am pregătit, și atunci am înțeles, până să intru bineînțeles la Teatru, cam despre ce este vorba în meseria asta.

Că nu este așa cum vor fetițele: te urci pe scenă, faci frumos și ești actriță și dai autografe. Nu este vorba despre asta. Apoi a fost profesoara mea Olga Tudorache chiar m-a îndrumat așa, pas cu pas. M-a pus cu mâna cumva pe drumul ăsta și care a fost și mama mea într-un fel”, a povestit Carmen Tănase pentru EGO.ro.

A urmat, între 1980 și 1984, cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București secția Actorie, la clasa profesoarei Olgăi Tudorache și a asistentei Adriana Popovici.

Rămasă văduvă de tânără

Acum 22 de ani, marea actriță a suferit o lovitură cumplită. Soarta i l-a luat pe tatăl fiului ei, iar de atunci este singură. Cel mai tare a durut-o suferința băiatului ei, însă a încercat să rămână puternică și să suplinească pe cât posibil această lipsă uriașă.

„E un moment greu, dar nici nu te gândești atunci: „Aoleu, eu cum fac, ce fac?, pentru că trebuie să faci și pur și simplu vine de la sine. Depășești de la sine pentru că trebuie să faci. Nu-ți poți permite să suferi în tăcere, că vine un copil care-ți cere de mâncare sau îți cere bani pentru șocală, sau îți cere nu știu ce...

Sigur că n-a fost ușor, pentru că, în primul rând, eu cu bărbatul meu, cu Țucu, am avut o relație foarte bună, care era bazată pe… vorbeam foarte mult, că nu mai pot să zic astea cu comunicare, că mă doare capul de termenii ăștia! Vorbeam foarte mult, ne sfătuiam foarte mult, chiar dacă ne certam, totul era constructiv, nu era nimic derizoriu, dar, dincolo de asta, m-a durut foarte tare suferința fiului meu. Asta a durut cel mai tare, pentru că el nu a înțeles de ce i se întâmplă lui asta… Și, na, explică treaba asta! Cum să-i explici?

„Mamă, mai sunt și alții în situația asta? Pe el îl interesa prea puțin în clipa aia, era el atunci în nevoie”, potrivit actriței care avea doar 39 de ani când a rămas văduvă.

S-a mutat la țară și are grijă de animale

Deși Carmen este o actriță de excepție și pune pasiune în fiecare rol pe care îl interpretează, ea a dezvăluit că nu și-a dorit dintotdeauna să devină actriță. În copilărie, își dorea să devină medic veterinar sau inginer zootehnist, dar părinții au fost cei care au îndrumat-o să aleagă alt drum.

„Cum să stai tu la coada vacii, tu care ai fost crescută ca o prințesă.(...) Eu am vrut să mă duc la liceul de zootehnie din Mizil, cu idei din astea, să fiu șef de fermă, să călăresc pe un cal și să fiu o frumusețe cu părul lung care să cu biberonul vițeilor”, povestea actrița în platoul Vorbește Lumea.

Deși nu și-a urmat pasiunea din copilărie, Carmen Tănase a rămas o iubitoare de animale și are acasă mai mulți prieteni necuvântători. „Casa mea este foarte populată, atât de bipezi cât și de patrupezi, iar cel mai greu îmi este cu patrupezii. Orice aș face, toți șase sunt sub mine, lângă mine, peste mine. Dacă se întâmplă să îmi întind paginile cu texte, în câteva minute se așează pe foile mele”, povestea Carmen Tănase într-un interviu.

Recent, a vorbit despre animalele pe care le are și a menţionat că a fost foarte afectată după moartea a patru dintre pisicile sale. „Au murit, măi. Deci sunt distrusă cu pisicile, nu e de glumă. Până acum s-a întâmplat ceva cu patru pisici. Una a murit de bătrânețe, la 19 ani, motanul băiatului meu a murit de icter, pe Putin l-am dus la doctor. Obama e bine", spunea actrița „La Măruță”.

Pe plan personal, Carmen Tănase îl are pe fiul ei, Tudor, care locuiește în Olanda. Invitată la emisiunea „Vorbește lumea”, actrița a declarat că ar vrea să fie mai aproape de fiul ei. „Atâta vreme cât băiatul meu nu este în țară, și va pleca și mai departe, nu este firesc ca, la un moment dat, să vreau să fiu lângă el? În câțiva ani de zile, că mai am ceva treabă pe aici, da, o să vreau să plec. După băiatul meu, normal. Nu să stau cu el, cicălitoare, ciocănitoarea Woody, pe capul lui, ci să fiu undeva în preajma lui”, a mărturisit actrița.

„Eu, dacă plec, o să plec mai încolo, nu ca să fac carieră, ci pur și simplu să stau sub un palmier. Sau un nuc, sau ceva, ce-o fi”, a spus actrița, mărturisind că preferă destinațiile însorite.

Citește și: Drama Andei Călugăreanu: Părăsită de soț pentru o colegă de scenă. A plâns continuu înainte să moară

În prezent, Carmen Tănase locuiește într-un sat, în apropiere de Târgoviște. Decizia de a se muta din București a venit la începutul Pandemiei de Covid-19, atunci când actrița a decis că vrea să respire aer curat și să mănânce alimente bio din propria grădină.

„M-am mutat la țară la inițiativa lui Tudor pe care, în principiu, îl ascult, pentru că el este un înțelept așa. Nu mi-a fost ușor. Nu m-aș fi văzut niciodată la țară”, a dezvăluit actrița despre plecarea ei din oraș.

„Am probleme tot timpul. Mereu apare ceva, sunt foarte multe de făcut și doar eu mă ocup de toate. E mai greu decât la bloc, am un om care mă ajută, nu pot să tund eu iarba singură”, a explicat actrița, care nu locuiește singură, ci cu mama ei, care e înaintată în vârstă a spus într-un interviu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te