Recidivistul Sîrbu a luat nouă ani de închisoare pentru că l-a băgat în spital pe interlopul Simi

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 30.03.2022 - 17:13
Recidivistul Tiberiu Sîrbu a luat nouă ani de închisoare pentru că l-a băgat în spital pe interlopul Simi Foto: Politia Română

Recidivistul  Tiberiu Sîrbu (36 de ani)a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor. El și cu încă doi complici a fost la un pas să-l omoare în bătaie pe interlopul Marius SImion, zis Simi.

SHARE

Pe lângă cei 9 ani primiți pentru tentativa de omor, Sîrbu a mai fost condamnat și pentru infracțiunile de distrugere, tulburarea ordinii și liniștii publice, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, conducerea unui vehicul fără permis de conducere în formă continuată.

Citește și: Clanul Ghenosu: crime, tâlhării, șantaj, proxenetism, atacuri armate. Cum au fost prinși interlopii

Inculpatul este obligat să îi plătească interlopului Marius Simion, alias „Simi”, suma de 100.000 de lei, reprezentând daune materiale.

Citește și: Interlopul Caleea Brăileanu a bătut un ospătar, a postat pe TikTok și a ajuns după gratii

De asemenea, Sîrbu trebuie să plătească Spitalului Județean Suceava suma de 8.071,04 lei reprezentând despăgubiri civile - cheltuieli de spitalizare. Inculpatul trebuie să plătească și Serviciului de Ambulanță Județean Suceava suma de 4.020 de lei reprezentând despăgubiri civile-servicii medicale de urgenţă, conform Ziar de Suceava.

Cum era să-l omoare în bătaie Sîrbu pe Simi

La data de 12 octombrie 2018, Tribunalul Suceava a emis mandate de arestare în lipsă pe numele inculpaților Tiberiu Sîrbu, Vasile Andrei Iosup și Mihai Lucan pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor.

Cei trei sunt acuzați că la data de 15 septembrie 2018, în jurul orei 20.00,l-au bătut Marius Simion  (45 de ani la acea vreme), într-o casă de pariuri din centrul municipiului Vatra Dornei.

Simi a ajuns la Spitalul Județean Suceava cu leziuni grave. În primă fază, fapta a fost încadrată ca loviri sau alte violențe, însă ulterior infracțiunea a fost schimbată în tentativă de omor.

Tiberiu Sîrbu este cunoscut ca o persoană cu antecedente penale în Vatra Dornei. El are un dosar penal pentru tulburarea ordinii și liniștii publice și pentru conducere fără permis.

Victima, Marius Simion zis „Simi” era proaspăt eliberat din închisoare. Acesta a fost condamnat în 2011 la șapte ani și șase luni de închisoare după ce a pus bazele unei grupări care racola tineri și îi trimitea la furat în Italia.

La data de 4 iunie 2021, la ora 21.00, o escortă din cadrul Serviciului Investigații Criminale l-a preluat de pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” – București pe Tiberiu Sîrbu, din municipiul Vatra Dornei pe numele căruia Tribunalul Suceava a emis un mandat de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor și l-a intros în Arestul IPJ Suceava.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te