Reacția TVR după ce jurnalista Alina Alexoi a criticat în direct postul public

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 06.08.2018 - 16:47
Foto Facebook Alina Alexoi

Televiziunea Română a declarat că urmează să pornească o cercetare administrativă în cazul incidentului din data de 5 august, când jurnalist Alina Alexoi a criticat postul în direct, la Europenele de Gimanstică de la Glasgow.

SHARE

Prezentă la Europenele de Gimnastică de la Glasgow, jurnalista TVR Alina Alexoi a criticat în direct, în timpul finalelor de duminică, strategia televiziunii publice, care a pus-o într-o situaţie jenantă. Jurnalista a acuzat că a fost nevoită să transmită prin telefon comentariul live al competiţiei, potrivit gsp.ro. 

„Vreau să ştie toată lumea: comentez la telefon. Aş vrea să ştiu unde e greşeala, să aibă puterea cineva din TVR să recunoască dacă a greşit sau nu. Nu e deloc uşor, e frustrant, oamenii e bine să ştie adevărul. Îmi cer scuze pentru calitatea sunetului. Aş vrea să trecem prin studio, nu mai pot, am amorţit. E frustrant când mă uit la comentatorii de lângă mine cu căşti la monitor şi eu sunt pe telefon. Mi-a amorţit urechea. Nu mai am mâini să caut informaţii, pentru că stau pe telefon. Sper să-mi deconteze televiziunea convorbirea, comentariul de pe telefonul meu“, a precizat Alina Alexoi în direct.    

În replică, TVR susține că a asigurat toate condițiile pentru jurnalistă. „Costurile de licenţă şi cheltuielile tehnice au fost aprobate de Comitetul Director şi Consiliul de Administraţie ale SRTv. În cadrul contractului, s-a specificat clar faptul că SRTv a solicitat ca postul de comentator de la Glasgow să fie complet echipat, lucru respectat de organizator. Tehnologia folosită pentru transmiterea semnalului audio către Bucureşti a fost identică cu cea utilizată pe parcursul celor 64 de meciuri transmise de la Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia. De altfel, sâmbătă, 4 august, la prima transmisiune efectuată de TVR de la CE Gimnastică, nu au existat probleme tehnice, totul desfăşurându-se în parametrii tehnici solicitaţi. Costurile cu telefonia mobilă în roaming pentru jurnalistul deplasat la Glasgow sunt suportate integral de SRTv.” reiese din explicațiile TVR.

Dragoş Bocanaciu, Coordonator al Departamentului Emisiuni şi Ştiri Sportive a declarat că „vom declanşa o cercetare administrativă pentru a afla exact cine este responsabil de producerea acestui incident neplăcut pentru telespectatorii noştri. În funcţie de rezultatele acestei anchete administrative, SRTv va decide care sunt masurile disciplinare care trebuiesc aplicate pentru recuperarea prejudiciului”.

La o oră după intervenţie, jurnalista a anunţat în direct că a primit o pereche de căşti de comentator. Ulterior, Alina Alexoi a revenit cu lămuriri pe Facebook, declarând că i-a fost ruşine şi că îşi doreşte normalitate: „Azi mi-a fost ruşine pentru situaţia de la TVR. Să comentezi cu telefonul la ureche...să auzi «asta e, comentezi la telefon!» când toţi ceilalţi 16 comentatori aveau căştile pe urechi, vorbeau relaxaţi şi zâmbeau, eu trebuia să accept «Suntem din România şi asta e situaţia». Vreau mai mult, vreau normalitate!“Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.