Rareș Bogdan: PSD se plânge străinilor și cere rezoluție contra României

DE Adelina Sahlean | 23.01.2020 - 17:47

Eurodeputații PSD și PRO România, cu sprijinul grupului socialiștilor europeni, încearcă să obțină discutarea unei rezoluții a Parlamentului European împotriva României, pentru „abateri de la funcționarea statului de drept” în urma legii pentru introducerea alegerii primarilor.

SHARE

„PSD se plânge străinilor și cere rezoluție contra României! PSD împinge România lângă Ungaria și Polonia în relația cu Uniunea Europeană!! Iată un gest incalificabil al Grupului Socialiștilor europeni, cu largul concurs al Delegației României, formată din eurodeputați PSD și Pro România. Grupul S&D vrea să obțină majoritate în cadrul Conferinței Președinților din Parlamentul European (această structură reprezintă coloana vertebrală politică a P.E.) pentru a discuta «situația României» în plen! Care este motivul? PSD susține că în România au loc abateri de la funcționarea statului de drept și este afectat procesul electoral în urma inițiativei normale, firești a PNL de a introduce votul în două tururi la alegerile locale”, anunță Rareș Bogdan.

Eurodeputatul PNL avertizează că „situația poate deveni extrem de periculoasă pentru România” dacă socialiștii reușesc să convingă grupurile GUE, socialiștii nordici, și Grupul Verzilor.

„Grupul PPE și Renew, alături de ECR, conservatorii, se vor opune indiscutabil acestei acțiuni anormale. Vă dați seama că socialiștii vor să pună semnul egal între acțiunile anti-justitie, anti stat-de drept începute de cei conduși de Dragnea după alegerile din 2016 și măsura alegerilor în două tururi, care va consolida democrația?? Tocmai ei?? PSD? De noaptea minții…”, continuă Rareș Bogdan.

Potrivit acestuia, săptămâna viitoare socialiștii vor încerca să obțină majoritate în Conferința Președinților, apoi vor propune o rezoluție în plenul de la Strasbourg, adică în a doua săptămână din februarie.

„Nu știu pe ce se bazează, având în vedere că în România se urmărește consolidarea democrației și a statului de drept, și situația de acum nu seamănă deloc cu ce s-a întâmplat în Ungaria și Polonia! Alegerile în două tururi sunt cerute de cetățenii care vor primari care să aibă sprijinul unor majorități reprezentative! De unde ideea PSD că au loc abateri de la statul de drept? Spre știința șefilor S&D din Parlamentul European, politicienii români care au periclitat statul de drept și democrația sunt colegii domniilor lor din PSD. Membrii PPE din România sunt cei care au încercat – și au reușit – să le salveze”, adaugă liderul delegației române din grupul PPE în Parlamentul European.

Rareș Bogdan afirmă că dorința PNL de a organiza alegeri locale în două tururi de scrutin este în linia opiniilor extrem de calificate ale Comisiei de la Veneția.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.