PSD își abandonează familia europeană. Un critic al guvernului Dăncilă, ales de socialiștii europeni

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 09.12.2018 - 11:19
Frant Timmermans este un critic al guvernului Dăncilă. Foto Getty Images

Liderul PSD, Liviu Dragnea, și premierul Viorica Dăncilă lipsesc de la congresul socialiștilor europeni care s-a desfășuat vineri și sâmbătă la Lisabona.

SHARE

UPDATE: Partidul Socialiştilor Europeni (PES) l-a desemnat sâmbătă pe olandezul Frans Timmermans, în prezent prim-vicepreşedinte ale Comisiei Europene, cap de listă pentru alegerile europarlamentare din mai 2019, un scrutin ce se anunţă delicat pentru social-democraţi, aflaţi în pierdere de viteză în faţa conservatorilor şi a mişcărilor populiste, relatează AFP şi DPA, citate de Agerpres. 

Frans Timmermans este un critic dur al Guvernului Dăncilă și al politicilor PSD. 

Citește și Frans Timmermans: Nu vom ezita să aducem în faţa instanţei guvernul român

Timmermans: raportul MCV nu are rolul de a pedepsi, ci de a ajuta

____________________________

Partidul a fost reprezentat de Rovana Plumb, președinta organizației de femei, și de câțiva parlamentari, potrivit G4media.La Congres a mai participat și fostul ministru pentru afaceri europene, Victor Negrescu. Singurul român care a vorbit la Congresul PES a fost Corina Crețu, însă o face în calitate de Comisar European, nu de reprezentant al PSD.
Congresul are două mize importante pentru socialiști: realegerea bulgarului Serghei Stanișev în funcția de președinte și validarea lui Frans Timmermans drept candidat la funcția de președinte al Comisiei Europene (spitzenkandidat).
Nu este prima reuniune la vârful socialiștilor europeni la care Dragnea nu a participat. În luna octombrie, când au fost stabiliți candidații la funcția de președinte al Comisie, PSD nu a trimis pe nimeni. Și asta în ciuda faptului că PSD a fost invitat la reuniunea de la Bruxelles a Partidului Socialiștilor Europeni (PES).
„Cei prezenți la Congres se întreabă de ce liderul PSD nu este prezent, de ce partidul nu este reprezentat la vârf la reuniunile familiei social democrate”, a declarat pentru G4Media.ro unul dintre participanți.
Nivelul de reprezentare al partidului este destul de scăzut. Dintre europarlamentari participă figuri mai puțin cunoscute, Gabriela Zoană și Răzvan Popa, iar dintre parlamentari singurul nume mai cunoscut este Gabriela Crețu, președinta comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților. „Delegația a fost stabilită pe ultima sută de metri”, susțin sursele G4Media.ro, ceea ce indică interesul scăzut al liderilor PSD pentru acest eveniment.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2019 NEWS INTERNATIONAL S.A.