PSD insistă cu populismul privind alocațiile, cu toate că acestea vor crește cu 20%

DE Adelina Sahlean | 03.08.2020 - 13:46
Foto: Romania Insider

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că PSD va continua să pună presiune pe Guvern pentru ca legile votate de Parlament să fie puse în practică, menţionând că dublarea alocaţiilor "nu e un moft, ci o necesitate".

SHARE

"Inconştienţilor! Guvernanţi fără scrupule, care treceţi cu tancul peste lege şi Constituţie! Cât mai aveţi de gând să vă bateţi joc de copiii ţării?! Tot PSD e de vină că Ministerul Justiţiei şi Consiliul Legislativ v-au spus clar că aţi dat o ordonanţă vădit neconstituţională prin care anulaţi practic dublarea alocaţiilor copiilor?! Ia întrebaţi-l pe proaspătul candidat PNL care a semnat în numele ministrului Justiţiei dacă a trecut între timp la PSD?! Daţi ordonanţe neconstituţionale şi apoi ameninţaţi că nu mai plătiţi alocaţiile dacă Parlamentul nu votează mizeriile voastre în afara legii! Ăştia sunteţi!", a scris Ciolacu pe Facebook.

El a susţinut că românii trebuie să ştie că sunt bani pentru dublarea alocaţiilor.

"PSD nu se dă niciun milimetru înapoi. Vom continua să punem presiune pe acest guvern eşuat pentru ca legile votate de Parlament şi promulgate de preşedintele Iohannis să fie puse în practică. Iar PNL şi Guvernul lor de cinici trebuie să înţeleagă că dublarea alocaţiilor nu e un moft, ci o necesitate. Că nu poţi să dublezi cu 20%. Românii trebuie să ştie că bani sunt, dar doar pentru furturile acestui Guvern de hoţi şi incompetenţi!", a mai scris Ciolacu.

Citește și: Guvernul a aprobat dublarea alocaţiilor de stat pentru copii în cinci etape. +20%, din septembrie

Guvernul a aprobat, în şedinţa de vineri, majorarea cu 20%, începând cu luna septembrie, a alocaţiei de stat pentru copii, aferentă lunii august. Apoi, pentru perioada 2021-2022, Executivul a prevăzut câte două majorări pe an, în lunile ianuarie şi iulie.

Ministerul Muncii a anunţat, vineri seară, printr-un comunicat de presă, că, începând cu luna august 2020, alocaţia de stat pentru copiii care au între 2 şi 18 ani va creşte de la 156 de lei la 185 de lei, iar pentru copiii din grupa de vârstă 0 – 2 ani, precum şi pentru cei cu handicap, cuantumul va creşte de la 311 la 369 de lei.

Impactul bugetar în acest an este de aproximativ 500.000.000 lei.

”După cele două creşteri prevăzute pentru anul 2021, cuantumurile alocaţiei vor creşte la 242 de lei, respectiv 484 de lei, cu un impact financiar, faţă de actualul nivel, de 3.470.000.000 lei. Din luna iulie 2022, alocaţiile de stat pentru copii vor fi de 300 de lei, respectiv de 600 de lei, iar impactul bugetar faţă de anul 2020 va fi de 6.384.000.000 lei. Actul normativ adoptat de Guvern propune ca din anul 2023 să continue procesul de majorare a cuantumului alocaţiei de stat pentru copii, cu rata medie a inflaţiei anuale”, a anunțat Ministerul Muncii.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te