Profesori, traficanți de droguri. Culturi de canabis, găsite de DIICOT în casele dascălilor

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 26.09.2023 - 22:33
Traficanți de droguri, ”călcați” de poliție și DIICOT Foto : captură video Poliția-DIICOT

Trei profesori sunt cercetați de DIICOT pentru trafic de droguri. Doi dintre aceștia aveau cultură de canabis acasă. La nivel național sunt sute de percheziții.

SHARE

Doi profesori din orașul Buzău sunt suspectați de procurorii DIICOT că făceau trafic de droguri în oraș. Locuințele celor doi au fost percheziționate într-o acțiune desfășurată marți în patru județe.

De asemenea, un profesor de engleză a fost dus marţi la audieri de procurorii DIICOT Bacău. 

Profesori, traficanți de droguri. Culturi de canabis, găsite de DIICOT în casele dascălilor

Cei doi profesori din Buzău sunt concubini. Ei sunt profesori de economie, respectiv psihopedagog la Liceul pentru Deficienți de Auz, conform unor surse judiciare.

Conform unui comunicat DIICOT, mai mulți suspecți din județul Buzău au cumpărat de la persoane din județele Vrancea, Brăila și Teleorman, diferite cantități de droguri de risc (canabis), mare risc (3-CMC, MDMB-4en-PINACA) și substanțe psihoactive (2-CMC, ADB-BUTINACA, 5F-MDMB-BUTINACA și 5F-ADB), pentru vânzarea către consumatori din municipiul Buzău.

Citește și: Reținut 24 de ore după ce a fost prins conducând fără permis și sub influența drogurilor. Are 16 ani

Drogurile erau comandate prin intermediul unor aplicații online criptate, iar plata se realiza prin transferuri în echivalentul unei criptomonede.

Distribuția și vânzarea ulterioară a drogurilor avea loc fără ca persoanele să se întâlnească, cumpărătorul primind, după ce efectua plata, o fotografie și coordonatele GPS ale locului în care se aflau drogurile ce făcuseră obiectul tranzacției.

La DIICOT Buzău vor fi audiate 25 de persoane.

Elevii, țintele traficanților

Acum câteva luni, un scandal monstru s-a iscat după ce s-a descoperit că mai mulți elevi veneau drogați la școală. Dealerii nu au renunțat la afacere, iar acum Poliția și DIICOT au descoperit că alți traficanți au luat în vizor adolescenții în care au văzut o piață de desfacere pentru ”cristale”.

”La data de 26 septembrie 2023, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureș, efectuează 5 percheziții domiciliare, în județul Maramureș, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2022 – septembrie 2023, un bărbat bănuit ar fi vândut, în mod repetat, droguri de risc (canabis, rezină de canabis) și mare risc (cristal) mai multor tineri, inclusiv elevi, din municipiul Baia Mare, parte dintre aceștia comercializând, ulterior, drogurile astfel obținute către alți tineri (elevi) din municipiu și localitățile limitrofe.

Citește și: Un șofer care conducea drogat a lovit un pieton băut, în Slatina. Bărbatul a ajuns la spital

Mai multe persoane vor fi conduse pentru audieri la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureș.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate  beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, arată anchetatorii.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te